Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Παραίτηση του γαλάζιου διοικητή του νοσοκομείου “Αγιος Ανδρέας” ζήτησε ο Πλεύρης

 

Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» ζήτησε τελικά ο Θάνος Πλεύρης σχετικά με την υπόθεση θανάτου 49χρονου που πέθανε από ανακοπή καρδιάς αφού από το νοσοκομείο τον παρέπεμψαν στο Ρίο, καθώς δεν εφημέρευαν.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, «μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ. Παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας “Άγιος Ανδρέας” και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού».

«Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο … οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το νοσοκομείο μας» είχε υποστηρίξει ο διοικητής του νοσοκομείου. Ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος ήταν μεταξύ άλλων υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών της ΝΟΔΕ Αχαΐας.

Σε κάθε περίπτωση, οι ευθύνες που δεν αναζητά ο Θάνος Πλεύρης, είναι αυτές της κυβέρνησης η οποία με τις εμμονές της εδώ και τρία χρόνια έχει οδηγήσει το ΕΣΥ στα όρια της κατάρρευσης.

Πέραν αυτού, ο ασθενής που κατέληξε είχε επισκεφθεί νωρίτερα ιδιώτη γιατρό, για τον οποίο ουδεμία αναφορά κάνει το υπουργείο Υγείας, αν και ήταν εκείνος που όφειλε να κατευθύνει τον ασθενή στο Νοσοκομείο που εφημέρευε τη συγκεκριμένη ημέρα.

Φαίνεται όμως ο κ. Πλεύρης προσπαθεί, κατά την προσφιλή του τακτική, να καταστήσει υπόλογους νοσηλευτές και γιατρούς του ΕΣΥ, ώστε να αποσείσει τις ευθύνες του υπουργείου Υγείας και τις δικές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου