Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Ιστορίες για... βορείους #διακομιδές

 

«Από το κακό στο χειρότερο» είναι η αίσθηση που έχουν αρκετοί εργαζόμενοι και κυρίως ασθενείς στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Όπως μας είπαν συνδικαλιστές «στη χώρα των διακοπών με τα εκατομμύρια τουριστών κάθε καλοκαίρι οι δομές δεν φτάνουν ούτε για τους… ντόπιους». Οι δε ελλείψεις αναισθησιολόγων, πχ στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, έχουν επιδεινώσει το κλίμα. «Παραιτούνται γιατροί του ΕΣΥ και εγκαταλείπουν τη μάταιη προσπάθεια να βελτιώσουν την κατάσταση» τονίζει στη στήλη η αν. Τομεάρχης Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δώρα Αυγέρη. «Αυτά προσπαθεί να αλλάξει το υπουργείο υγείας με σχετικά νομοσχέδια» απαντά μέσω της ΜτΚ ο πρώην υφυπουργός, νυν βουλευτής της Β. Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ και ψυχίατρος Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Την ίδια στιγμή υπάρχει διάχυτη ανησυχία για τα κρούσματα της… Θεσσαλονίκης ύστερα από όσα δύσκολα βίωσε και τα οποία είχε ζητήσει συγγνώμη ο πρωθυπουργός. Στη δε πρόσφατη επιτόπια σύσκεψη του υπουργού υγείας Θάνου Πλεύρη με τους ΥΠΕάρχες Μακεδονίας – Θράκης (φωτ.), τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα ενδεχόμενα ώστε στον καιρό της ΔΕΘ «να μην τρέχουμε και να μην φθάνουμε». Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέντες και τα κοντέινερς σε αυλές νοσοκομείων… καθαρίζονται, ενώ όπως έχουμε αποκαλύψει την προηγούμενη εβδομάδα κόπηκαν οι καλοκαιρινές άδειες των νοσηλευτών.


Ούτε για γιατρούς δεν έχουν καταλύματα σε τουριστικές περιοχές! Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σημειώνει ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι τοπικές κοινωνίες, οι οποίες μέσω αυτοδιοικητικών και βουλευτών «φωνάζουν» για καλύτερη περίθαλψη στην ουσία… διώχνουν σωτήριες ειδικότητες σε δύσκολες εποχές όπως π.χ. πνευμονολόγους. Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες για Μήλο και Τήνο όπου οι γιατροί δεν είχαν που να σταθούν και που να κοιμηθούν με αποτέλεσμα να βλέπουν παθολόγο με τα... κιάλια!

Τα πιο… γραφικά πάντως συμβαίνουν στο επίσης δημοφιλές Πήλιο όπου έγινε διακομιδή ασθενούς σε καρότσα φορτηγού σε απόσταση 15 χιλιομέτρων. Στον ορεινό και σε ορισμένες περιπτώσεις λιθόστρωτο οδικό δίκτυο οι ελλείψεις σε προσωπικό ασθενοφόρων «βγάζουν μάτι» και σε ορισμένες περιπτώσεις και… σπονδύλους από τη θέση τους. «Διακομιδή σε καρότσα σε απόσταση… 15 χιλιομέτρων δεν έχει ξαναγίνει», μας είπε χαρακτηριστικά εργαζόμενος του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα είχαμε μία από τα ίδια και στην Ικαρία αλλά σε απόσταση μόλις 500 μέτρων…

Quiz: Υπάρχουν εργαζόμενοι - οδηγοί στο ΕΚΑΒ που όμως δεν «ανεβαίνουν» σε ασθενοφόρα;

Μελ. Καρ.

makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου