Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Οι «Άγγελοι του Τρικερίου»

 

Νέο περιστατικό τραυματισμού σημειώθηκε στην Αγία Κυριακή και ως «Άγγελοι του Τρικερίου» ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Βασίλειος Μανέτας ανέλαβε για πολλοστή φορά χρέη οδηγού του ασθενοφόρου, με πλήρωμα Τρικεριώτες για να μεταφέρουν το περιστατικό, που αφορούσε μια 86χρονη γυναίκα στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.
Ο κ. Μανέτας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη, ξεκινώντας από ένα περιστατικό πριν δύο χρόνια, όταν τραυματίστηκαν δύο παιδιά με μηχανάκι. Μέχρι τότε η μεταφορά τραυματιών γινόταν σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων!
«Τότε έδωσα όρκο να προσπαθήσω να φέρω ασθενοφόρο στο Τρίκερι. Το πάλεψα, χωρίς πολιτικούς και «φανφάρες» και το πέτυχα, 1,5 μήνα αργότερα. Με ρωτούσαν ποιοι θα είναι οδηγοί και βρήκα λύσεις για όλα. Οδηγός ήμουν εγώ, ο Κυριάκος και ο Κώστας. Κάναμε εκπαίδευση στο ΕΚΑΒ Βόλου, σε συνεργασία με τον διευθυντή κ. Σταμνά, ενώ σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, πέτυχα και έφερα το ασθενοφόρο στο Τρίκερι (πήραμε το ένα από τα δύο που είχε η Αλόννησος) και στο Τρίκερι, υπάρχει πλέον ασθενοφόρο και καταργήθηκε η καρότσα αγροτικών αυτοκινήτων για τους ανθρώπους», τόνισε ο αντιδήμαρχος.
Ο κ. Μανέτας τόνισε ότι στα δύο χρόνια που βρίσκεται το ασθενοφόρο στο Τρίκερι, οι διακομιδές γίνονται άμεσα προς το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Όπως είπε, το Σάββατο έπινε καφέ στην πλατεία, του τηλεφώνησε η γιατρός και τον ενημέρωσε ότι έγινε ατύχημα με μια 86χρονη που έπεσε από το κρεβάτι και τραυματίστηκε στο κεφάλι. Ο ίδιος πήγε άμεσα με το ασθενοφόρο, που είναι μόνιμα σταθμευμένο στην Αγία Παρασκευή, και με πλήρωμα Τρικεριώτες μετέφεραν τη γυναίκα στο Κ.Υ. Αργαλαστής.
Ο αντιδήμαρχος είπε ότι με το ασθενοφόρο να βρίσκεται μόνιμα στο Τρίκερι, μπορεί να επέμβει άμεσα (σε 5-10 λεπτά), στο Περιφερειακό Ιατρείο ή σε σπίτι και στο διάστημα αυτό σώθηκαν άνθρωποι με καρδιολογικά προβλήματα και εγκεφαλικά επεισόδια κλπ.
Συνοδηγός του κ. Μανέτα είναι ο πατέρας του ενός από τα δύο παιδιά που είχαν τραυματιστεί με το μηχανάκι πριν 2 χρόνια, που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του και δήλωσε ότι όλοι είναι εθελοντές με το νόμο και ανέλαβαν αυτό το καθήκον για να βοηθήσουν τον κόσμο.
Ο αντιδήμαρχος ανέφερε επίσης ότι τα προβλήματα που υπήρχαν στον Π.Ι. Τρικερίου με τη θέρμανση λύθηκαν και τοποθετήθηκε γεννήτρια, ώστε να μπορεί να λειτουργεί σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος, που σε συνδυασμό με το ότι υπάρχει γιατρός επί 24ωρο και το ασθενοφόρο, έχουν συμβάλει στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
Ο κ. Μανέτας έχει εστιατόριο και πέρυσι, που πήγε μια παρέα Αθηναίων για φαγητό, πριν τους σερβίρει έκλεισε το μαγαζί για να πάει διακομιδή μια κυρία στο Κ.Υ. Αργαλαστής, ενώ οι άνθρωποι που ήταν γνωστοί του, κάθισαν, πήγαν στην πίσω πλευρά του μαγαζιού, έφαγαν και έφυγαν…

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου