Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Ακόμα δεν βγήκε η προκήρυξη και άρχισαν οι περικοπές: οι 4000 θέσεις έγιναν 3720!


Ακόμα δεν βγήκε η προκήρυξη των 4000 που έχουν εξαγγείλει από το 2020 και άρχισαν οι περικοπές μόνιμων θέσεων. Μιλώντας στο open ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Αθανάσιος Παπαϊωάννου το Σάββατο 16/7/22 μίλησε για επικείμενη προκήρυξη 3.720 μόνιμων θέσεων στην υγεία  που θα βγει το Σεπτέμβριο. Επίσης ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται για ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά για προσπάθεια μονιμοποίησης κάποιων από τους συμβασιούχους που προσλήφθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, οι οποίοι είναι πολλαπλάσιοι από του 3.720.

Μπορείτε να δείτε όσα είπε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ στο παρακάτω video

Πρέπει να σημειωθεί ότι την προκήρυξη για 4000 θέσεις νοσηλευτών την ανήγγειλε πρώτη φορά ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2020 

Από τότε τόσο ο πρώην υπουργός υγείας, όσο και ο νυν την έχουν εξαγγείλει δεκάδες φορές, αλλά το ίδιο έχει κάνει ξανά ο Πρωθυπουργός, χωρίς η προκήρυξη να βγαίνει, και χωρίς να έχει βγει καμία άλλη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων πλην ιατρών.

Είναι εντυπωσιακό ότι εν μέσω πανδημίας πέρασε όλο το 2021 και η κυβέρνηση δεν προκήρυξε ούτε μία μόνιμη θέση για την υγεία (νοσηλευτών, διοικητικών τεχνικού και υποστηρικτικού προσωπικού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου