Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Δεν εκπαιδευτήκαμε σαν Πυροσβέστες για να αντικαταστήσουμε τους διασώστες του ΕΚΑΒ

Την ανησυχία του για την απόφαση της κυβέρνησης να συγκροτήσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μεικτά κλιμάκια στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους αλλά και στην Κρήτη με προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος της ΠΟΠΥΣΥΠ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών) Αλέξανδρος Φαραντάκης.

‘’Εμείς δεν εκπαιδευτήκαμε σαν πυροσβέστες για να αντικαταστήσουμε τον διασώστη και τον γιατρό του ΕΚΑΒ, γιατί δεν έχουμε τις γνώσεις ώστε να συνδράμουμε σε ένα περιστατικό και μπορεί να κάνουμε πάρα πολύ μεγάλη ζημιά στον συνάνθρωπο μας‘’, υπογράμμισε ο κ Φαραντάκης.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα τεράστια κενά στο Πυροσβεστικό σώμα, που αγγίζουν τα  3.500 άτομα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ‘’ακόμα και αν είχαμε τις γνώσεις πως θα ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο αυτό έργο αν δεν προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό!’’

Χαρακτήρισε ντροπή την προκήρυξη των 500 ατόμων όταν αυτά τα άτομα, όπως είπε, θα καλύψουν τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις μέσα στο χρόνο.

Αναφερόμενος στους 2.500 συμβασιούχους πυροσβέστες, που έχουν άριστη εμπειρία και προσλήφθηκαν με αξιοκρατικά κριτήρια, κάλεσε την ηγεσία του Πυροσβεστικού σώματος να τους τοποθετήσει σε θέσεις ευθύνης, ώστε να αποδεσμευτεί ο απλός πυροσβέστης που είναι στη πρώτη γραμμή και κινδυνεύει η ζωή του καθώς επιχειρεί συνεχώς χωρίς να αντικαθίσταται..

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΥΣΥΠ διερωτήθηκε “τι άραγε περιμένουν οι διοικητές και δεν παρεμβαίνουν όταν βλέπουν μετά από ώρες κατάσβεσης να διακινδυνεύουν τη ζωή τους οι πυροσβέστες που δεν αντικαθίστανται καθώς απλά φεύγουν και επιστρέφουν  πάλι στο τόπο της πυρκαγιάς.!

Δεν παρέλειψε όμως να ασκήσει και σκληρή κριτική στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος) αποδίδοντας ευθύνες σε συναδέλφους, οι οποίοι όπως ανέφερε, ‘’ανταλλάσουν τη σιωπή τους για ένα αστέρι αντί να διεκδικούν προσλήψεις και ίση μεταχείριση για όλους τους εργαζόμενους από τη πολιτική και φυσική ηγεσία της υπηρεσίας’’

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου