Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Η αφήγηση διασώστη του ΕΚΑΒ ο οποίος έσωσε 18χρονο από πνιγμό - «Αυτή τη φορά, προλάβαμε…»

 

Στους διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έκαναν τα πάντα, για να τον σώσουν, οφείλει ένας 18χρονος τουρίστας, ο οποίο κινδύνευσε με πνιγμό στην Κασσανδρεία Χαλκδικής, όπου και περνούσε τις διακοπές του.

Ο νεαρός 18χρονος τουρίστας έχασε τις αισθήσεις του, λόγω πνιγμού, ωστόσο το ασθενοφόρο -για καλή του τύχη- έφτασε έγκαιρα και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Η ανάρτηση μέλους του πληρώματος του ασθενοφόρου, το οποίο έσπευσε στο σημείο, όπου πνιγόταν ο νεαρός άντρας, απεικονίζει τι ακριβώς συνέβη, μέχρι να φτάσουμε στο αίσιο τέλος της περιπέτειας:

«Αυτή τη φορά προλάβαμε και προσπεράσαμε το χάρο στην τελευταία στροφή.

Οι συνάδελφοι της νυχτερινής βάρδιας επανέφεραν στη ζωή έναν πολύ νεαρό συνάνθρωπο μας, μόλις 18 ετών, από πνιγμό καθώς έφτασαν πολύ έγκαιρα στο σημείο του συμβάντος. Έγκαιρη έναρξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χορήγηση οξυγόνου με θετικές πιέσεις… Η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα πολύ καλής συνεργασίας, μακρόχρονης εμπειρίας, γνώσεων, αντίληψης και δεξιοτήτων!

Τη σκυτάλη ανέλαβε η πρωινή βάρδια έχοντας πλέον την ευθύνη της ασφαλούς και ταχύτατης διακομιδής του ασθενούς προς το νοσοκομείο Πολυγύρου, συνοδεία ιατρού από το κέντρο υγείας Κασσανδρείας Κλεάνθης Καζαντζίδης , όπου και παραδόθηκε εν ζωή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών .

Σε πλήρη ετοιμότητα το τμήμα αναζωογόνησης των ΤΕΠ, με τον αναισθησιολόγο να εξασφαλίζει πλήρως την αβίαστη πρόσβαση του πολύτιμου οξυγόνου προς τα πνευμόνια του νεαρού.

Περαστικά στον νεαρό τουρίστα από τα πληρώματα διασωστών του Α53», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

mynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου