Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Σύρος - Η νέα μοτοσικλέτα του ΕΚΑΒ εν δράσει

 

Λίγες μόνο ημέρες μετά την παραλαβή από το Ε.Κ.Α.Β. Σύρου, μίας υπερσύγχρονης νέας μοτοσικλέτας και ο φωτογραφικός φακός της "Κοινής Γνώμης" συνάντησε τον οδηγό της, κατά τη διάρκεια μίας περιπολίας, στους δρόμους του νησιού.

Περιπολία στις παραλίες της Σύρου

Ο οδηγός του Ε.Κ.Α.Β., ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι "δεν βρέθηκα στο δρόμο για κάποιο περιστατικό αλλά για την καθημερινή περιπολία. Αυτές τις ημέρες κάνουμε κάποιες περιπολίες από παραλία σε παραλία. Πριν από λίγο ήμουν στο Κίνι, πέρασα από Γαλησσά και τον Φοίνικα και τώρα θα πάω και στις υπόλοιπες παραλίες. Προς το παρόν όλα κυλούν ήρεμα."

Οι μοτοσυκλέτες στη διάθεση του ΕΚΑΒ

Από την Δευτέρα, 17 Ιουλίου, μοτοσικλέτες του ΕΚΑΒ ξεκίνησαν να καλύπτουν –επικουρικά με τα ασθενοφόρα των περιοχών– τη Σύρο, τη Νάξο, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη (στο τελευταίο νησί επιχειρεί ήδη μοτοσικλέτα και διασώστης), ενώ το ίδιο θα συμβεί από τη μεθεπόμενη εβδομάδα και στην Πάρο. Μηχανές και διασώστες του ΕΚΑΒ θα μετακινηθούν από την έδρα τους στην ηπειρωτική χώρα, «ανταλλάσσοντας» την καλοκαιρινή τους άδεια με εργασία σε νησί, όπου έχει εξασφαλιστεί δωρεάν διαμονή και με αυξημένες αποδοχές.

Η μοτοσικλέτα του ΕΚΑΒ με τον άρτια εκπαιδευμένο διασώστη και τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να φτάσει γρήγορα σε κρίσιμα συμβάντα, ώστε να παρέχει άμεσα υποστήριξη στον ασθενή, να παρέχει βοήθεια στα ασθενοφόρα, ή ακόμη και να αποσαφηνίσει φτάνοντας σε ένα συμβάν εάν τελικά χρειάζεται όντως η συμβολή ασθενοφόρου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει τη βούληση της κυβέρνησης για 250 διασώστες μοτοσικλετιστές, ενώ ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε την ενεργοποίηση ψηφιακής πλατφόρμας για την πρόσληψη 250 επικουρικών διασωστών στην Αθήνα, εκ των οποίων 40 θα στελεχώσουν το τμήμα των μοτοσικλετών ταχείας απόκρισης. Από την Δευτέρα, λοιπόν, ξεκίνησαν να καλύπτονται η Σύρος, η Νάξος, η Μύκονος και η Σαντορίνη και από τη μεθεπόμενη εβδομάδα η Πάρος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου