Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

ΠΟΕΔΗΝ: Ποιος διασώστης του ΕΚΑΒ θα πάει να ζήσει σε νησί με 850 ευρώ;

 

«SOS» για τη σωτηρία του ΕΣΥ εκπέμπει η ΠΟΕΔΗΝ, στηλιτεύοντας τις μικρές αυξήσεις που ανακοινώθηκαν για τους υγειονομικούς.

«Με βάση τα στοιχεία του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών 10.000 υπάλληλοι αποχώρησαν από το σύστημα τα τελευταία δυόμιση χρόνια», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας λόγο για αριθμό-ρεκόρ από τη σύσταση του ΕΣΥ.

«Εισπράξαμε χειροκροτήματα χωρίς αντίκρισμα»

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «άλλοι αποχώρησαν προς συνταξιοδότηση και άλλοι αποχώρησαν για να δουλέψουν σε νοσοκομεία του εξωτερικού».

«Οι μαζικές αυτές αποχωρήσεις οφείλονται στις χαμηλές αμοιβές των υγειονομικών, τις συνθήκες εργασίας, τον εμπαιγμό του κράτους για τη μονιμοποίηση των 20.000 συμβασιούχων, την ένταξη στα ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.

Γενικώς για τα χειροκροτήματα που εισπράξαμε χωρίς αντίκρισμα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ προβλέπει «λουκέτα» στην Υγεία, καθώς, όπως σημειώνει, οι πενιχροί μισθοί δεν αποτελούν κίνητρο για κάποιον να εργαστεί στο ΕΣΥ. «Δεν είναι μακριά η ώρα που νοσοκομεία, κέντρα υγείας σταθμοί ΕΚΑΒ. θα βάζουν λουκέτο όχι γιατί δεν θα γίνονται προκηρύξεις για πρόσληψη προσωπικού, αλλά γιατί δεν θα υπάρχει κανείς ενδιαφερόμενος να δουλέψει στο ΕΣΥ της χώρας μας λόγω των πενιχρών μισθών», αναφέρει χαρακτηριστικά και διερωτάται:

«Ποιος γιατρός με 1.850 ευρώ το μήνα, ποιος νοσηλευτής ή διασώστης με 800 ευρώ το μήνα, ποιος τραυματιοφορέας με 650 ευρώ το μήνα θα θελήσει να στελεχώσει υγειονομική μονάδα ή ΕΚΑΒ μακριά από το τόπο της πατρικής κατοικίας; Πώς θα ζήσει; Και μάλιστα συμβασιούχος.

Τα 50 ευρώ αύξηση το μήνα που εξαγγέλθηκαν με το νέο μισθολόγιο δεν αποτελεί κίνητρο να αντιστρέψει την κατάσταση. Ποιος νοσηλευτής ή διασώστης μπορεί να ζήσει σε νησί με 850 ευρώ το μήνα μετά την αύξηση του μισθολογίου σε ένα νησί. Δεν φθάνουν ούτε να καλύψουν το νοίκι».

«Σε 7 χρόνια θα λάβουν τα χρήματα που θα κερδίσουν εδώ στη πατρίδα σε 40 χρόνια»

Συνεχίζοντας, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι οι μικρές αυξήσεις του νέου μισθολογίου δεν θα ανακόψουν το κύμα φυγής προς το εξωτερικό.

«Η ντροπή των μισθών μας είναι να σου λένε υγειονομικοί ότι προτιμούν να παραιτηθούν για να δουλέψουν ως γκαρσόνια στα νησιά και ας κινδυνεύουν να υποστούν την ξεφτίλα να σερβίρουν κολυμπώντας. Οι μισθοί είναι ασυγκρίτως καλύτεροι.

Φεύγουν γιατροί, νοσηλευτές για το εξωτερικό και σε 7 χρόνια θα λάβουν τα χρήματα που θα κερδίσουν εδώ στη πατρίδα σε 40 χρόνια. Έξω θα έχουν ταυτόχρονα φορολογικές ελαφρύνσεις, οικογενειακές διευκολύνσεις και εισιτήρια δωρεάν για τη πατρίδα.

Ας σκεφτούν καλά λοιπόν τις αμοιβές των υγειονομικών», προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ και καταλήγει:

«Γιατί σύντομα υπό αυτές τις συνθήκες οι τελευταίοι υγειονομικοί θα κλείσουν τη πόρτα του ΕΣΥ. Το νέο μισθολόγιο οδηγεί σε λουκέτο το ΕΣΥ».

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου