Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Διατέθηκαν 9 στρατιωτικοί ως οδηγοί στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε Σουφλί, Δίκαια, Φέρρες

 

Συνολικά 9 στρατιωτικοί, όχι έφεδροι οπλίτες αλλά μόνιμοι, διατέθηκαν ως οδηγοί στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νομό Έβρου, σε εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι συγκεκριμένοι στρατιωτικοί τροποθετήηκαν από 3 στα Κέντρα Υγείας Σουφλόου, Δικαίων και το Πολυδύναμο Ιατρεία Φερών, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης και όπως προβλέπει η ΠΝΠ, άτομα που υπηρετούν στον Στρατό και την Πυροσβεστική να αποσπαστούν στο ΕΚΑΒ ώστε να οδηγούν τα ασθενοφόρα σε νησιά και ακριτικές περιοχές της Ελλάδας. Απόφαση που προκάλεσε ως γνωστόν αντιδράσεις.

Να επισημάνουμε ότι δεν προβλέπεται από την ΠΝΠ οι οδηγοί ασθενοφόρων να έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση των 5 εξαμήνων και να έχουν πτυχίο ΙΕΚ, όπως προβλέπεται για τα πληρώματα του ΕΚΑΒ. Γι’ αυτό και από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ δηλώνουν την αντίθεση τους επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε λυθεί με τις απαραίτητες προσλήψεις.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ, εφόσον στις δομές δεν επαρκεί το προσωπικό πληρωμάτων ασθενοφόρων ή οδηγών, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2023, μπορεί να διατεθεί προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος ή στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, εξαιρουμένων των οπλιτών θητείας, για την εκτέλεση υπηρεσίας οδηγού στα ασθενοφόρα οχήματα των ως άνω δομών».

evros-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου