Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

ΕΚΑΒ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - Μετακομίζει, όπως είναι ρημαγμένο

 

Αν η μεταφορά του ΕΚΑΒ Χαλκίδας στο νοσοκομείο είχε soundtrack, ο τίτλος θα ήταν «Μετακομίζει, όπως είναι ρημαγμένο» σε διασκευή του γνωστού τραγουδιού του Αντύπα «Πωλείται, όπως είναι επιπλωμένο».
 
Το ΕΚΑΒ ετοιμάζεται να φύγει επιτέλους από το ακατάλληλο κτήριο του Υπουργείου Υγείας στην οδό Βενιζέλου και να μετακομίσει σε χώρο κοντά στην είσοδο του Νοσοκομείου Χαλκίδας μεταφέροντας μαζί τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
 
Ο στόλος είναι πλήρως απαρχαιωμένος. Τα πέντε ασθενοφόρα του έχουν περισσότερα από 700.000 χιλιόμετρα το καθένα και συχνά καταλήγουν στο συνεργείο, ακόμη και όλα μαζί!
 
Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις για ασθενείς και διασώστες. Όπως έγραψε πρόσφατα η «Γνώμη», η εξάτμιση σε ένα ασθενοφόρο ξεκόλλησε εν κινήσει στην Αμάρυνθο και από τύχη δεν σημειώθηκε τραυματισμός.
 
Πριν λίγες μέρες, έφυγε η βίδα από ένα φορείο, το οποίο διαλύθηκε την ώρα που οι διασώστες ετοιμάζονταν να παραλάβουν τον ασθενή! Επιπλέον, τα air-condition είναι χαλασμένα και κάποια λειτουργούν χάρη σε πατέντες!
 
Έστω και σ’ αυτήν την κατάσταση αποσύνθεσης, το ΕΚΑΒ φεύγει από το κέντρο της πόλης. Η Περιφέρεια αναβάθμισε το διώροφο κοντέινερ και ασφαλτόστρωσε τον δρόμο στις νέες εγκαταστάσεις της υπηρεσίας, ενώ ο δήμος ανέλαβε τις συνδέσεις με τα δίκτυα αποχέτευσης και ύδρευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου