Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ Ημαθίας - Προς αποκατάσταση της αλήθειας

Το σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ Ημαθίας συμμετείχε στη διευρυμένη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα μεταξύ πρωτοβάθμιων σωματείων και ΠΟΠΕΚΑΒ. Εκεί πάρθηκε ομόφωνη απόφαση να κλεισθεί ραντεβού με τον υπουργό υγείας για το φλέγον θέμα της ΠΝΠ για τα μεικτά πληρώματα, στρατού - ΠΥ και διασωστών. Προς έκπληξη μας είδαμε το προεδρείο του σωματείου Αθηνών μετά από λίγες ώρες να συγκεντρώνετε κάτω από το Υπ. Υγείας μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ και να προσέρχονται στο γραφείο του υπουργού ως διαμαρτυρόμενοι, τορπιλίζοντας έτσι τη διάθεση για διάλογο με το υπουργείο που είχε αποφασιστεί στη συνδιάσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων - ΠΟΠΕΚΑΒ.
Εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι καλοθελητές έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για τα ραντεβού που έκλεισε το εκτελεστικό της ΠΟΠΕΚΑΒ και έσπευσαν να σχολιάσουν και να ζητήσουν απαντήσεις, ενώ τα πεπραγμένα του σωματείου της Αθήνας τους άφησαν αδιάφορους, μετά από την ομόφωνη συμφωνία για κοινή δράση.

Τα σοβαρά θεσμικά θέματα που καλείται να υπερασπιστεί η ΠΟΠΕΚΑΒ έχουν εκφραστεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία - μέλη και τον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά. Δεν παρέκκλινε ποτέ η ομοσπονδία από τα αιτήματά της ούτε στο παρελθόν ούτε σήμερα και θα συνεχίσει με αμείωτο ενδιαφέρον να εκπροσωπεί τα μέλη της.
Με εκτίμηση
ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Ημαθίας
Φίλιππος Παπαστεργιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου