Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Παραλιακό μέτωπο χωρίς Κέντρο Υγείας και χωρίς μόνιμο ασθενοφόρο

 

Από Κομοτηνή ξεκινούν τα ασθενοφόρα, η πλησιέστερη επείγουσα φροντίδα υγείας στο Νοσοκομείο της πόλης

Τουλάχιστον σε τρία περιστατικά μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε χρειάστηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να επέμβει στο παραλιακό μέτωπο Φαναρίου-Αρωγής, προκειμένου να πραγματοποιήσει διακομιδές στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο.

Η βάση του ΕΚΑΒ βρίσκεται στην Κομοτηνή, ενώ το παραλιακό μέτωπο όλου του Νομού Ροδόπης, δηλαδή από Φανάρι έως Μαρώνεια-Πετρωτά, δεν διαθέτει ούτε ένα Κέντρο Υγείας, με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται για τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών. Αντίστοιχο πρόβλημα εντοπίζεται και στον ορεινό όγκο του Νομού.


Αυτή τη στιγμή με νύχια και με δόντια έχουν κρατηθεί στη Ροδόπη δύο επανδρωμένα ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων πρόσφατα μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5fm να προειδοποιεί ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει προς το χειρότερο μετά το καλοκαίρι.

Παραμένουν φιλοξενούμενοι οι εργαζόμενοι

Αναφορικά με το καθεστώς διαμονής των εργαζομένων, που έρχονται με αποστάσεις από άλλες περιοχές, προκειμένου να καλύψουν την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στη Ροδόπη, αυτοί παραμένουν… φιλοξενούμενοι από συναδέλφους τους.

Ο Δήμος Κομοτηνής είχε προτείνει να τους φιλοξενήσει στη νέα βάση του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής στο Θρυλόριο, ενώ τελικά προκρίθηκε μία άλλη λύση, που θα εφαρμοστεί μελλοντικά, δηλαδή να παραχωρηθεί από την Περιφέρεια ΑΜΘ η χρήση του κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν το παλιό ΕΚΑΒ στον Δήμο Κομοτηνής, ώστε με τη σειρά του να κάνει όλες τις εργασίες που απαιτούνται. Όταν αυτές ολοκληρωθούν, η παλιά βάση του ΕΚΑΒ θα μετατραπεί σε «ξενώνα» φιλοξενίας εργαζομένων του ΕΚΑΒ, που έρχονται από άλλες πόλεις αποσπασμένοι, όταν παρίσταται ανάγκη.

xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου