Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Τουρνάς: Προσωρινός ο χαρακτήρας της ΠΝΠ για τη στελέχωση ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ με προσωπικό της Πυροσβεστικής

«Εντελώς προσωρινό χαρακτήρα» έχει η ΠΝΠ που προβλέπει τη στελέχωση ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ με προσωπικό της Πυροσβεστικής, σημείωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της ΚΟ «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωής Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Όπως ανέφερε ο κ. Τουρνάς, (η στελέχωση των ασθενοφόρων) θα γίνεται επ' αμοιβή για τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν αυτή την υπηρεσία, (θα γίνεται) κατά τις ημέρες των ρεπό τους, και εφόσον το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές ανάγκες (και) μόνο από τα αεροδρόμια της Fraport, που δεν εμπλέκονται στις δασικές πυρκαγιές.

Παράλληλα, ο κ. Τουρνάς αναφέρθηκε με σειρά στοιχείων στη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης «να ενισχύσουμε το Πυροσβεστικό Σώμα για να μπορεί να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση, που τρέχει δυστυχώς με πολύ μεγάλη ταχύτητα για όλους μας» σε όλο τον πλανήτη. Θα επαναλάβω ότι μέχρι στιγμής στον Καναδά καίγονται 110 εκατομμύρια στρέμματα γης. Μία Ελλάδα δηλαδή. Στον Καναδά, που κι αν έχει οργανωμένες και πλήρεις δασικές υπηρεσίες», είπε ο κ. Τουρνάς.

Από την πλευρά της, η κ. Κωνσταντοπούλου ρώτησε εάν στις διαβουλεύσεις που έκανε η κυβέρνηση εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, «σας είπε κανείς είτε από τους οδηγούς ασθενοφόρων, είτε από τους ιατρούς, είτε από τους υγειονομικούς, είτε από τους πυροσβέστες, ότι μία καλή λύση θα ήταν οι πυροσβέστες να διατεθούν στην υπηρεσία οδηγού ασθενοφόρου; [..] Είχατε περίσσευμα πυροσβεστών για να τους διαθέσετε στα ασθενοφόρα;» Όσο για το θέμα της κλιματικής κρίσης, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι δεν προέκυψε χθες αλλά είναι φαινόμενο δεκαετιών.

sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου