Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Η εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Αγρινίου στην Κατούνα

Με μεγάλη χαρά αρκετοί πολίτες της Κατούνας υποδέχτηκαν χθες  17/07/23 την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Αγρινίου στην αίθουσα του Δημαρχείου Κατούνας.

Τα μέλη του συλλόγου αλλά και πολίτες, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκπαιδεύτηκαν στην ΚΑΡΠΑ σε ενήλικες και παιδιά, στην χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, στην πνιγμονή και την θέση ασφαλείας.

Στο πέρας του προγράμματος οι συμμετέχοντες συζήτησαν με τους έμπειρους εκπαιδευτές διασώστες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο χωριανός μας Βασίλης Καραμάνης, τρόπους αντιμετώπισης διαφόρων επειγόντων περιστατικών.

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτές και τους ευχαριστούμε, αλλα, ο ευκολόχρηστος αυτόματος εξωτερικός Απινιδωτής που ήταν δωρεά συγχωριανού μας παραμένει κλειδωμένος στο Κ.Υ. Κατούνας, και όταν είναι ανοιχτό αυτό τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ενω αν ήταν σε ένα εξωτερικό σημείο όπως στο Δημαρχείο δίπλα στο Αστυνομικό τμήμα ίσως ήταν καλύτερα.

Τουλάχιστον σε 2-3 σημεία στην Κατούνα όπως και στα σχολεία έπρεπε να υπάρχει εξωτερικός απινιδωτής που φυσικά θα έπρεπε να χορηγηθούν από το Κέντρο κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου αντί άλλων.

        

katounanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου