Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Οι νέοι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας - Τα προσόντα και η εμπειρία τους

Το Υπουργείο Υγείας απέκτησε νέους Γενικούς Γραμματείς με κυβερνητική απόφαση και με κριτήρια την εμπειρία και τις δυνατότητες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της θέσης τους. Αλλαγή «φρουράς» πραγματοποιήθηκε με την επιλογή προσώπων που έως τώρα ήταν στο προσκήνιο.

Συγκεκριμένα αναλαμβάνουν αρμοδιότητες

  • ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας: Λίλιαν Βιλδιρίδη
  • ΓΓ Δημόσιας Υγείας: Φωτεινή Καλύβα
  • ΓΓ Στρατηγικού Σχεδιασμού: Άρης Αγγελής

Προσόντα και εμπειρία

Η Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη,  απόγονος της γνωστής οικογενείας των κοσμηματοπωλών, διαθέτει  μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά της Υγείας. Η κ. Βιλδιρίδη έχει εργαστεί στο παρελθόν στο Υπουργείο Υγείας στο πλευρο του κ. Κοντοζαμάνη αλλά και δεξί χέρι  της πρώην αναπληρώτριας υπουργού  Υγείας Μίνα Γκάγκα, ως διευθύντρια του γραφείου της.

Η νέα Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Φωφώ ) Καλύβα είναι γιατρός, παιδίατρος με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Δημόσια Υγεία. Της έχει αναγνωρισθεί η ειδικότητα της Δημόσιας Υγείας Κοινωνικής Ιατρικής.  Προσλήφθηκε το 2003 στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια. Υπηρετεί στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας από το 2009, σχεδόν αποκλειστικά στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, στον κλάδο Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ. Κατέχει θέσεις ευθύνης από το 2013 έως σήμερα ως Προϊσταμένη Τμήματος κυρίως με αντικείμενο την πρόληψη, την προστασία και την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας. Από το 2018 και για τρία έτη διετέλεσε αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Περιβάλλοντος. Είναι μέλος Εθνικών Επιτροπών και Επιτροπών του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας καθώς και Ευρωπαϊκών ομάδων εργασίας και Επιτροπών για θέματα Δημόσιας Υγείας. Συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Προγράμματα και Κοινές Δράσεις για τη Δημόσια Υγεία. Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωση Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ καθώς και μέλος της Ευρωπαϊκή Ένωση Δημόσιας Υγείας (European Public Health Association).

Ακαδημαϊκή πορεία είχε ο  Άρης Αγγελής καθώς υπήρξε επίκουρος καθηγητής στα Οικονομικά της Υγείας στοΤμήμα Έρευνας και Πολιτικής Υπηρεσιών Υγείας στο London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM). Επίσης ο κ. Αγγελής έχει θητεύσει στο London School of Economics and Political Science (LSE), εργαζόμενος ως ερευνητής στο LSE Health και επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Υγείας. Στο LSHTM, ο κ. Άγγελής ήταν επικεφαλής για την ανάπτυξη ενός ερευνητικού προγράμματος για την αξιολόγηση νέων ογκολογικών προϊόντων σε πρώιμο στάδιο χρησιμοποιώντας τεχνικές φαρμακο-οικονομικών και ανάλυσης αποφάσεων. Όσο για το Διδακτορικό του (PhD) αφορά στη Φαρμακευτική Πολιτική και Οικονομικά από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής στο LSE.

virus.com.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου