Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Γιατί καθυστερεί η ΚΥΑ για το Ανθυγιεινό Επίδομα; Τι «παιχνίδια» παίζει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας;

 

Την Δευτέρα 13/2/2023, υπήρξε Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Οικονομικών - Υγείας - Εργασίας για την αναμόρφωση του Ανθυγιεινού στους Εργαζόμενους στην Υγεία και τη Πολιτική Προστασία, με την έκδοση 2 σχετικών ΚΥΑ. 

Μάλιστα, στα σχετικά Δελτία Τύπου περιγραφόντουσαν οι νέες κατηγορίες και το ύψος του επιδόματος ανά κατηγορία και ειδικότητα, με αναδρομική ισχύ από 1/1/2023.

Και ενώ η ΚΥΑ που αφορά προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας εκδόθηκε στις 14/2/2023 και εφαρμόζεται ήδη, η σχετική ΚΥΑ που αφορά το Υπουργείο Υγείας, μετά από 14 ημέρες δεν έχει εκδοθεί, ούτε φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα. 

Είναι η πρώτη φορά μια ΚΥΑ να καθυστερήσει τόσες πολλές μέρες να εκδοθεί. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

Σύμφωνα με «πληροφορίες» η καθυστέρηση είναι αποτέλεσμα των σφοδρών και όχι άδικα αντιδράσεων που έχουν προκύψει από τα λάθη και τους αποκλεισμούς σε ειδικότητες και χιλιάδες υγειονομικούς, αναγκάζοντας τα αρμόδια Υπουργεία στο «μάζεμα» και στην «εκ νέου» διαχείριση και περιγραφή της σχετικής ΚΥΑ, με την ουρά στα σκέλια. 

Πήγαν για «προεκλογικό μαλλί» και βγαίνουν «πολιτικά κουρεμένοι» 

Ήταν τόσο απαράδεκτη η έκδοση και η διαχείριση της που έβγαλαν στα κάγκελα μέχρι και τους ΔΑΚΙΤΕΣ της ΠΟΕΔΗΝ.

Το «Άριστο - Επιτελικό Κομματικό Κράτος» για άλλη μια φορά τα έκανε μπάχαλο ακόμη και στα απλά και στα στοιχειώδη. 

«Διασπά» υπηρεσίες, αλλάζει κατηγορίες σε ειδικότητες, χορηγεί διαφορετικό με βάση το πτυχίο στην ίδια ειδικότητα και αποκλείει και ειδικότητες με βάση διαφορετικό πτυχίο!!! 

Χαρακτηριστικό της προχειρότητας και των σκοπιμοτήτων είναι ότι ενώ στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας επεκτείνεται και στους Ψυχολόγους, στο σχέδιο της ΚΥΑ ήταν εκτός!!! 

Τόσο ικανοί, που δε ξέρουν τι περιλαμβάνει όσα ανακοινώνουν και υπογράφουν

Ενώ, αφήνει εκτός μεγάλο κομμάτι ειδικοτήτων - επιστημονικού της Ιατρικής Υπηρεσίας και όλη τη διοικητική υπηρεσία. Τώρα υπόσχεται «διορθώσεις και αλλαγές». Για να δούμε…

Κατέρρευσε έτσι «εν τη γενέσει» η σαφώς προεκλογική προσπάθεια εκμετάλλευσης της ανακατανομής του Ανθυγιεινού, μια και οι αντιδράσεις και τα προβλήματα που προέκυψαν από τους χειρισμούς και την ανικανότητα της Κυβέρνησης και τους αποκλεισμούς ήταν σαφώς περισσότερα από τις θετικές αντιδράσεις που προσδοκούσε η Κυβέρνηση της ΝΔ.

Εκτός εάν θεωρούν τόσο «αφελείς» τους ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες, που για ένα «πουρμπουάρ» 1€ - 3,5€ την ημέρα, θα ξεχάσουμε τις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της Πανδημίας, την εγκατάλειψη, συρρίκνωση και Ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Δομών Υγείας. 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι την ημέρα που ανακοινωνόταν οι αλλαγές στο Ανθυγιεινό, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωνε περήφανος τη μετατροπή του μοναδικού Ογκολογικού Παίδων σε ΝΠΙΔ. 

Καλούμε τη Κυβέρνηση να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στο μόνο που της απομένει όσο αφορά το Ανθυγιεινό Επίδομα, αφήνοντας στη πάντα τα προεκλογικά παιχνίδια, τις εξυπηρετήσεις και μεθοδεύσεις.

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου