Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ


Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα υπογράφθηκε η σύμβαση για την προμήθεια 52 ασθενοφόρων για την Κεντρική Υπηρεσία στα πλαίσια του προγράμματος ΕΣΠΑ της περιφέρειας Αττικής.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 που τελεσφορεί για την κεντρική υπηρεσία διαγωνισμός προμήθειας ασθενοφόρων πέρα από όσες δωρεές έχουν προκύψει.

Μετά από πολύμηνες πιέσεις και επαφές του σωματείου με το υπουργείο υγείας καταφέραμε και υπερδιπλασιάσαμε τον αριθμό διασωστών που θα προέκυπτε από την προκήρυξη του υπουργείου υγείας για 910 μόνιμες προσλήψεις λοιπού προσωπικού. Με συνεχείς πρωτοβουλίες και πιέσεις ο αριθμός πανελλαδικά έφτασε στους 270 διασωστες πληρώματα ασθενοφόρου. Αυτή την στιγμή η προκήρυξη είναι στο υπουργείο εργασίας και εντός των επομένων ημερών θα επιστρέψει στο υγείας ώστε να αποσταλεί στον ΑΣΕΠ. Να τονίσουμε επίσης ότι σύμφωνα και με τις υποσχέσεις του υπουργείου υγείας, μετά και την ανάδειξη των αναγκών μας πανελλαδικά, αναμένεται και νέα προκήρυξη για το ΕΚΑΒ που θα αφορά διασώστες πληρώματα ασθενοφόρου και λοιπό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων.

Όσον αφορά τα οικονομικά, στην μισθοδοσία της 27ης Φεβρουαρίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους η ετήσια αποζημίωση συντήρησης στολής και στην μισθοδοσία της 10ης Μαρτίου θα καταβληθούν στους εργαζόμενους εκτός έδρας αποζημιώσεις που αφορούν το πρώτο τρίμηνο του 2022 (Ιαν-Φεβ-Μαρ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου