Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

«Αύξηση» και «επέκταση» του Ανθυγιεινού Επιδόματος - Ούτε μια τυρόπιτα την ημέρα…

 

Ευτυχώς που είναι 7 μονάδες μπροστά η Κυβέρνηση της ΝΔ και θα δούμε αύξηση!!!


Και ξαφνικά «Είδομεν το φως το αληθινόν...».   

Την Δευτέρα 13/2/2023, μια μέρα πριν του Αγίου Βαλεντίνου, η Κυβέρνηση της ΝΔ «αγάπησε» σφόδρα τους Υγειονομικούς και αποφάσισε να κάνει την υπέρβαση!!!

Με μια ΚΥΑ των αρμοδίων Υπουργών, Οικονομικών - Υγείας - Εργασίας από το πουθενά, ανακοινώθηκε αύξηση του Ανθυγιεινού Επιδόματος καθώς και η μερική του επέκταση σε νέους δικαιούχους.

Έτσι από 1/1/2023 δεν θα υπάρξει καμία περικοπή - από όσα λένε… - και θα δοθούν αυξήσεις από 50€ έως 150€ στους ήδη δικαιούχους και σε όσες ειδικότητες θα ενταχθούν για πρώτη φορά. Ελπίζουμε οι αυξήσεις ανά κατηγορία να αφορά όλους και να μην έχουμε «περίεργες» εξαιρέσεις…

Προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, αλλά και τους Υγειονομικούς, μιλώντας για αυξήσεις από 33% έως και 110%, ενώ επί της ουσίας τα επιπλέον καθαρά ποσά στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων (πάνω από το 95%)  δεν επαρκούν ούτε για μια τυρόπιτα την ημέρα, η οποία πλέον κοστίζει πάνω από 2€. Όπως συνέβη και με τις «αυξήσεις» από τη κατάργηση των κρατήσεων για το επικουρικό και το Αλληλεγγύης από 1/1/2023, όπου η αύξηση ήταν από 1,3€ έως 2€ την ημέρα.

Όσοι λοιπόν στη Κυβέρνηση πιστεύουν, μετά τα «χειροκροτήματα» ότι με τη αύξηση του Ανθυγιεινού θα μας κάνουν να «ξεχάσουμε» τις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της Πανδημίας και θα βάλουμε «νερό στο κρασί» μας απέναντι στα Κυβερνητικά Νομοθετήματα που συρρικνώνουν  και  ιδιωτικοποιούν το Σύστημα Υγείας, είναι βαθιά νυχτωμένοι. 

Με τον αέρα των 7 μονάδων μπροστά από τους Συριζομαδούρους,  κανείς δεν θα την κατηγορήσει ότι όλα αυτά τα κάνει προεκλογικά γιατί ζορίζεται πολιτικά και τρέχει να υλοποιήσει αυξήσεις που μέχρι χθες δεν υπήρχαν πουθενά στις παρεμβάσεις και τοποθετήσεις της Κυβέρνησης. Ούτε στον Προϋπολογισμό, ούτε στις καθημερινές συνεντεύξεις και δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ή του κ. Πλεύρη.

Παράλληλα η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά καταχωνιασμένο στα συρτάρια του υπουργείου Εργασίας το πόρισμα της επιτροπής Μπεχράκη για την ασφαλιστική ένταξη των υγειονομικών του δημοσίου στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Εργαζόμενοι και Σωματεία, αυτή την κρίσιμη στιγμή πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους διεκδικώντας το  διπλασιασμό του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όλους τους υγειονομικούς, ένταξη όλων των ειδικοτήτων στην χορήγηση του επιδόματος σε διαφορετικές κατηγορίες, άμεση θεσμοθέτηση της ασφαλιστικής ένταξης των υγειονομικών του δημοσίου στα ΒΑΕ με το πρότυπο των εργαζομένων στην καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες των δήμων, κατώτατο μισθό για τους υγειονομικούς 1000€ και για τους ιατρούς 2000€ και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Ο Αγώνας για την ανατροπή των Κυβερνητικών Πολιτικών και η διαμόρφωση ενός Κοινωνικού Μετώπου για ένα Ισχυρό Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας θα είναι διαρκής και να ξέρουν σίγουρα και νικηφόρος. 

Η Πολιτική Αλλαγή που θα το επιβάλει είναι ήδη «ante portas» όσες προεκλογικές παροχές και ας δώσει η ήδη σε αποδρομή Κυβέρνηση της ΝΔ.

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ

ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ 1.000€ 

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου - 14ου ΜΙΣΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου