Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Με «εντέλλεσθε» από το Νοσοκομείο Άρτας στην Πρέβεζα

 

Αναγκαστικές μετακινήσεις και «εντέλλεσθε» επιφυλάσσει η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε γιατρούς του Νοσοκομείου Άρτας.

Πριν λίγες μέρες, γιατρός επιμελήτρια της χειρουργικής κλινικής, πήρε εντολή αναγκαστικής μετακίνησης για το Νοσοκομείο Πρέβεζας, προκειμένου να καλύψει υπηρεσιακές ανάγκες της χειρουργικής κλινικής του εκεί Νοσοκομείου.

Την ίδια στιγμή που το Νοσοκομείο Πρέβεζας δεν έχει προκηρύξει καμιά θέση χειρουργού την τελευταία διετία. Την ίδια στιγμή που για υπηρεσιακές ανάγκες του δικού μας Νοσοκομείου, 2 γιατροί της ίδιας κλινικής που έχουν συμπληρώσει το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης πήραν ολιγόμηνες παρατάσεις για παραμονή στην εργασία και που 3ος γιατρός της ίδιας κλινικής αναμένεται και αυτός να συνταξιοδοτηθεί σε λίγους μήνες.

«Η συγκεκριμένη απόφαση πέρα από το ότι είναι εξοντωτική για την συνάδελφο που την στέλνουν αναγκαστικά στην Πρέβεζα είναι και βαθιά προβληματική για το δικό μας Νοσοκομείο και την λειτουργία της χειρουργικής κλινικής» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Τονίζει ακόμη ότι γιατρός, επιμελήτρια της ΜΕΘ αναγκάζεται σε παραίτηση καθώς αφού το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο για συνυπηρέτηση υγειονομικών και δεν εγκρίνουν την μετάθεση του συζύγου της ο οποίος είναι διασώστης στο ΕΚΑΒ στην Αθήνα.

epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου