Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Αγώνας διαρκείας για ένα ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ - Όλοι στην Απεργία 22/2/2023

 

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς να συμμετέχουν ΜΑΖΙΚΑ στη κινητοποίηση της Τετάρτης 22/2  στις προσυγκεντρώσεις σε Πλατεία Μαβίλη (08:30) και Ευαγγελισμό (Μετρό στις 09:30) και πορεία στο Υπουργείο Υγείας. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην Υγεία, διεκδικούμε ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΕΚΑΒ.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ, βρίσκοντας έδαφος στο «ξέφωτο» της Πανδημίας, προχωρά ακάθεκτη στη υλοποίηση του  Κυβερνητικού Προγράμματος  Ιδιωτικοποιήσεων και συρρικνώσεων των Δημόσιων Δομών Υγείας-Πρόνοιας- ΕΚΑΒ. Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για κατάργηση της πλήρους απασχόλησης και της εισόδου Ιδιωτών στο ΕΣΥ, οι 6.200 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί και η επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, το πέρασμα της Ψυχικής Υγείας και Πρόνοιας σε ΜΚΟ, η επαναφορά των ακριβών εργολάβων, η μετατροπή των Νέων Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και η πρόσφατη απόφαση για τη μετατροπή του Ογκολογικού Παίδων σε ΝΠΙΔ ,η εγκατάλειψη και η κατάρρευση σε καθημερινό επίπεδο των Υπηρεσιών Υγείας, είναι η εικόνα που ζουν εργαζόμενοι και πολίτες.

Απέναντι στις εγκληματικές πολιτικές της Κυβέρνησης, τα Σωματεία, η Κοινωνία και οι πολίτες, υψώνουν «τείχος προστασίας και υπεράσπισης» των Δημόσιων Δομών Υγείας με πρωτόγνωρη συμμετοχή. Χιλιάδες πολίτες σε Ιεράπετρα, Μεσολόγγι και σε δεκάδες άλλες πόλεις ξεσηκώνονται διεκδικώντας και απαιτώντας το αυτονόητο: Ισχυρό-Δημόσιο-Δωρεάν- Σύστημα Υγείας, στελεχωμένο προσφέροντας αξιοπρεπείς υπηρεσίες στους Πολίτες.

Οι Υγειονομικοί, συνεχίζουν τον Αγώνα με νέα Απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 22/2 και πορεία στο Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας:

Διπλασιασμός και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους Μισθούς. Επαναφορά του 13-14ου Μισθού. Επαναφορά του κλιμακίου 16-17.

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των Συμβασιούχων σε Υγεία-Πρόνοια-ΕΚΑΒ.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση για τους διορισθέντες της 2Κ/19. 

ΟΧΙ στην επαναφορά των  ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ. Ατομικές Συμβάσεις- ΣΟΧ, Σύσταση Οργανικών Θέσεων- Μόνιμες Προσλήψεις.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 15.000 Υγειονομικών την επόμενη 3ετία.

Ανάπτυξη Δημοσίων Δομών Ψυχικής Υγείας, ΟΧΙ από ΜΚΟ.

ΟΧΙ στην μετατροπή του Ογκολογικού Παίδων σε ΝΠΙΔ.

Κατάργηση των Καθηκοντολογίων ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ. Διάλογος από Μηδενική Βάση. Ενιαίος Κλάδος Νοσηλευτών. Ένα Επίπεδο Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακό, μεταβατικές διατάξεις- Οικονομική και θεσμική Αναβάθμιση των Β. Νοσηλευτών. 

Κατάργηση ΟΛΩΝ των προσχηματικών μέτρων για τους συναδέλφους σε Αναστολή.

ΕΝΤΑΞΗ στα ΒΑΕ. 

ΑΥΞΗΣΗ της ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ για την Υγεία στο 7% του ΑΕΠ.

ΟΧΙ στις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΣΔΙΤ στην ΥΓΕΙΑ.

Ο ΝΟΜΟΣ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!!

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς να συμμετέχουν ΜΑΖΙΚΑ στη κινητοποίηση της Τετάρτης 22/2  στις προσυγκεντρώσεις σε Πλατεία Μαβίλη (08:30) και Ευαγγελισμό (Μετρό στις 09:30) και πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην Υγεία, διεκδικούμε ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου