Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Πνευματικό Κέντρο Τρικκαίων - Εκπαίδευση προσωπικού σε ΚΑΡΠΑ και απινιδωτή

 

Η Διεύθυνση Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων, σε συνεργασία με το τοπικό ΕΚΑΒ, προέβη, σήμερα το μεσημέρι (12 μ.), στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, σε παρουσίαση – ενημέρωση για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και την χρήση απινιδωτή στο πλαίσιο της προσπάθειας που εκκίνησε για την πληροφόρηση -αυτή την φορά- κυρίως του προσωπικού του Π.Κ.

Όπως δήλωσε στο trikalaola.gr ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας (σ.σ. ο οποίος έτυχε σε πραγματικά περιστατικά τρεις φορές έως τώρα), «πρόκειται για μια σειρά ενεργειών που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των υπαλλήλων μας, αλλά και στο να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα -μακάρι βεβαίως να μην συμβεί ποτέ- οπουδήποτε κι αν χρειαστεί.

Σε επόμενο στάδιο θα διεξαχθούν ασκήσεις ετοιμότητας (προγραμματισμένες ή απρογραμμάτιστες) με αντικείμενο την εκκένωση κτιρίων, την πυρασφάλεια και τους σεισμούςΣυστήνεται μια ομάδα, η οποία θα αποτελείται από πέντε με έξι άτομα. Κατόπιν ειδικής εκπαίδευσης, θα έχει την ευθύνη σε περιπτώσεις κρίσης τουλάχιστον του χώρου του Πνευματικού Κέντρου.

Ακολούθως και περίπου χρονικά τον προσεχή Μάιο, με την συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων και του ΕΚΑΒ, θα γίνουν ειδικές ασκήσεις σε πραγματικές συνθήκες με την συμμετοχή κοινού και δη εκκένωσης του κτιρίου και αντιμετώπισης πανικού σε καταστάσεις πυρός, σεισμών ή άλλων θεομηνιών».

Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε αθλητικούς χώρους, που βρίσκονται υπό την εποπτεία του κ. Λάππα.

Η εκπαιδευτική ομάδα (Τμήμα Εκπαίδευσης) του ΕΚΑΒ αποτελείτο από τους Ιφιγένεια Μπάτζιου, Βασίλη Ρακοβίτη, Νικόλαο Βράντζα και την (εκπαιδευόμενη –κάνει την πρακτική της) Ευαγγελία Μάμαλη.

Δείτε πλάνα από την σημερινή επίδειξη – ενημέρωση, αλλά και τι δήλωσαν στην κάμερα του trikalaola.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Μιχάλης Λάππας και εκ μέρους του ΕΚΑΒ Τρικάλων η Ιφιγένεια Μπάτζιου

trikalaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου