Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών για τους εργαζόμενους του Δήμου Πυλαίας

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη σε συνεργασία με το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Εθελοντισμού και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας για εργαζόμενους του Δήμου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες, περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος, συνολικής διάρκειας τεσσάρων ωρών, και αφορούσε στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και την αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα. Μετά την ολοκλήρωσή του, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν  βεβαίωση παρακολούθησης. Εκτιμώντας ότι η εν λόγω εκπαίδευση είναι ανεκτίμητης αξίας, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους, οι οποίοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, το σεμινάριο οργανώθηκε αποκλειστικά για τους εργαζόμενους των Κοινωνικών Δομών του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, απευθυνόταν, κυρίως, σε υπαλλήλους του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Εθελοντισμού, καθώς, και του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου, με στόχο να παρέχει τη γνώση για την πρόληψη και αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών στον χώρο εργασίας αλλά και τη δυνατότητα χρήσης των απινιδωτών, που ο Δήμος διαθέτει σε διάφορα κτίριά του.

«Το πετυχημένο αυτό πρόγραμμα θα επαναληφθεί και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες αλλά και σε άλλους χώρους, καθώς πολλοί δημότες και τοπικοί σύλλογοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να το παρακολουθήσουν», τόνισε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ελένη Γιαννούδη, η οποία ευχαρίστησε τους τρεις εκπαιδευτές, κ. Βάγγο Γεώργιο, κ. Νάτσικα Αθανάσιο και κα Πατουκά Δήμητρα, για την προσφορά και τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Να σημειωθεί ότι το  Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη είναι συγχρηματοδοτούμενο έργο από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2018 στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη», με Κωδικό ΟΠΣ 5002873 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία».

pilea-hortiatis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου