Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Στροφή Μαξίμου υπέρ Πλεύρη – Τι συμβαίνει με τη Γκάγκα

Κάτι τρέχει τις τελευταίες ημέρες με το Μέγαρο Μαξίμου και τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Όπως μαθαίνει το HealthReport.gr το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου σκοπεύει να στηρίξει τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τις επερχόμενες εκλογές.

Δεν θεωρείται άλλωστε τυχαίο ότι ο υπουργός Υγείας υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο μαζί με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη την ομάδα της ΕΜΑΚ μαζί με τους γιατρούς του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ που επέστρεφαν από την πληγωμένη Τουρκία όπου είχαν μεταβεί για να συμβάλουν στον απεγκλωβισμό των πιθανών επιζώντων από τον τραγικό σεισμό.

Όσοι παραβρίσκονται στις συσκέψεις για τις επερχόμενες εκλογές μεταφέρουν στο HealthReport.gr ότι ο Θάνος Πλεύρης θα στηριχθεί ώστε να εξασφαλίσει την πολυπόθητη έδρα στην Α Αθήνας με δεδομένο ότι φέτος θα είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω των μειωμένων εδρών αλλά και των πολλών υποψηφίων «σταρ» που κατεβαίνουν στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια με τις πρόσφατες προσθήκες.

«Του το χρωστούν του Πλεύρη» έλεγε καλά ενημερωμένο κυβερνητικό στέλεχος καθώς θεωρείται ότι ο Θάνος Πλεύρης έβαλε πλάτη για τις νομοθετικές αλλαγές της κυβέρνησης έστω και αν δεν τις πίστευε πάντα.

Ενδεικτική η περίπτωση του Νόμου Γκάγκα για τον οποίο ο υπουργός Υγείας είχε εκφραστεί αρνητικά στις συσκέψεις που γίνονταν στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, αλλά στήριξε το νομοθέτημα για να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση.

Γκρίνια για τη Γκάγκα

Από την άλλη, καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι τα πράγματα δεν είναι πολύ θετικά εσχάτως για την έτερη ένοικο της οδού Αριστοτέλους την Αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα. Της χρεώνουν το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργεί στους «γαλάζιους» γιατρούς οι οποίοι εμφανίζονται έξαλλοι για τον νόμο που προώθησε ώστε να κάνουν και ιδιωτικό έργο οι γιατροί του ΕΣΥ.

Όλα δείχνουν μάλιστα ότι θα αποτυπωθεί και στην κάλπη η δυσαρέσκεια αυτή των γαλάζιων γιατρών.

Γι' αυτό και το Μέγαρο Μαξίμου σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, επιχειρεί να κρατήσει τη Μίνα Γκαγκά μακριά από τις ρυθμίσεις στην Υγεία το τελευταίο διάστημα, κρατώντας την… απασχολημένη με εκδηλώσεις και τυπικές επισκέψεις σε νοσοκομεία τις οποίες πραγματοποιεί σε όλη τη χώρα.

healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου