Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

ΑΡΜΑ-ΕΚΑΒ: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στον Ευαγγελισμό. Όταν έχεις «μνήμη χρυσόψαρου» πας και εκεί…!!!Η επίσκεψη Μητσοτάκη στον Ευαγγελισμό. Όταν έχεις «μνήμη χρυσόψαρου» πας και εκεί…

Την Δευτέρα 09.01.2017 γύρω στις 8 μ.μ. μάθαμε από τα Μ.Μ.Ε. ότι  ο Κυριακός Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Ευαγγελισμό. Χωρίς κάμερες, μίλησε με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους και σύμφωνα με τα μέσα, φεύγοντας, δήλωσε: «Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού είναι ήρωες!!!».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχουμε, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε:
  • Να μιλήσει με τους εργαζόμενους και τους γιατρούς που δούλευαν στα 7 Νοσοκομεία!!! που έκλεισε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ και με τις διαθεσιμότητες (1655 εργαζόμενοι!!!) βρέθηκαν στον Ευαγγελισμό (και σε άλλα Νοσοκομεία της Αττικής). Ιδιαίτερα τους εργαζόμενους από το πρώην Λοιμωδών (Αγ. Βαρβάρα). Η πληροφορία ότι ζήτησε τη ψήφο τους για να ολοκληρώσει το κλείσιμο των  50 Νοσοκομείων που περιελάμβανε η συμφωνία με τους δανειστές – και δεν ολοκληρώθηκε από την Κυβερνητική αλλαγή του 2015 - δεν έχει επιβεβαιωθεί….
  • Να εκφράσει το θαυμασμό του, πως έμειναν τα Νοσοκομεία όρθια, όταν τους μείωσε τους προϋπολογισμούς κατά 40%-50% και πως τα κατάφεραν οι εργαζόμενοι να ζουν όταν τους μείωσε τους μισθούς κατά 35%. Ιδιαίτερα στάθηκε στους χαμηλόμισθους (600€ - 700€) κάνοντας αναφορά στον ίδιο, όταν μπήκε και αυτός στη Τράπεζα, νέος υπάλληλος με ένα μισθό 15.000€…. Δήλωσε δε ότι και ο ίδιος τα έβγαζε δύσκολα πέρα - την ίδια περίοδο - αλλά τον βοήθησε να τα βγάλει πέρα ένας φίλος του από τη  SIEMENS –αφιλοκερδώς - και ένα δάνειο  2.300.000€ που πήρε «αξιοκρατικά».
  • Να ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι αυτός και η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ δεν έκαναν προσλήψεις (ενώ μπορούσαν..), θέλοντας να ενισχύσουν το φρόνημα των εργαζομένων - για να δουλεύουν ηρωικά - ενώ οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνουν προσλήψεις για να τους κάνουν πλαδαρούς και να πάψουν να δουλεύουν «ηρωικά» αλλά ανθρώπινα. Για αυτό και όταν γίνει Κυβέρνηση ο ίδιος θα παγώσει τις προσλήψεις – σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ν.Δ - έως το 2020. Εξάλλου, όπως είχε δηλώσει στη Θεσσαλονίκη «το κράτος δεν έχει ανάγκη προσλήψεων, αλλά ιδιωτικών επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεων!!!»
  • Να τους πει ότι είναι στεναχωρημένος που οι εργαζόμενοι στην Υγεία, με το μεγάλο αγώνα ενάντια στην Αξιολόγηση, ακύρωσαν τη συμφωνία που είχε κάνει με τους δανειστές για να υπάρξουν 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο - 7.000 στην Υγεία - μέσω της αξιολόγησης - διαθεσιμότητας. Και να ζητήσει τη ψήφο τους, όταν γίνει Κυβέρνηση, να τον αφήσουν να υλοποιήσει επιτέλους!!! το όραμα του. Να απολύσει Δημοσίους Υπαλλήλους!!! Κατήγγειλε δε τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι με τις παρεμβάσεις της να προσλάβει τους απολυμένους (καθηγητές, ΕΡΤ κ.α.) δείχνει ότι το κράτος δεν έχει συνέχεια και μας εκθέτει στους δανειστές ….!!!

Είναι προφανές ότι ο χαρακτηρισμός «ήρωες», για τους εργαζόμενους στην Υγεία,  ανταποκρίνεται μέχρι κεραίας, ιδιαίτερα τα Μνημονιακά χρόνια. 

Οι «ήρωες» αυτοί κράτησαν το Ε.Σ.Υ. όρθιο - παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε - στο πείσμα των πολιτικών επιλογών των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ και του νεοφιλελεύθερου κ. Μητσοτάκη, που είχαν στόχο τη συρρίκνωση και διάλυση του Ε.Σ.Υ. και της Α΄θμιας. 

Οι «ήρωες» αυτοί έδωσαν τη μάχη - και τη κέρδισαν - να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος στην Υγεία, ανατρέποντας τις Μνημονιακές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη και των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. Είναι οι ίδιοι, που κρατούν σήμερα το Ε.Σ.Υ. όρθιο, που συνεχίζουν να αγωνίζονται για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν, προσδοκώντας την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με επαρκή χρηματοδότηση, που θα καλύπτει ΟΛΟΥΣ τους ανασφάλιστους και τις ανάγκες, με προσλήψεις που θα ενισχύουν τις δομές και θα δίνουν μια μικρή ανάσα. Κυρίως όμως διεκδικούν πολιτικές – που με δειλά και αργά βήματα γίνονται - που θα ενισχύουν  το Δημόσιο Χαρακτήρα της Υγείας, ανατρέποντας τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ, που λειτουργούσαν προς όφελος του Ιδιωτικού Τομέα.

Η εμφανής προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη - ο εκφραστής των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων και Μνημονιακών πολιτικών, πολιτικές που αμφισβητούν το Δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας, τη μονιμότητα στο Δημόσιο, που υποστηρίζουν τον Ιδιωτικό Τομέα, συρρικνώνοντας και διαλύοντας το Ε.Σ.Υ. - να δείξει ένα «φιλολαϊκό» προφίλ - με επισκέψεις σε δομές Υγείας - δεν περνάει στους εργαζόμενους στην Υγεία. Δεν έχουμε «μνήμη χρυσόψαρου» και θα το διαπιστώσουν σύντομα  όλοι όσοι – μέσω αντιστοίχων παρεμβάσεων και δράσεων, όπως η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ - επιδιώκουν να κάνουν «delete» στις Μνημονικές Πολιτικές που άσκησαν ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο της Υγείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου