Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Με Ι.Χ. τραυματίας στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων ελλείψει ασθενοφόρου!!!

Η βάση του ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα δεν καλύπτεται σε 24ωρη βάση, υποστηρίζεται όμως από την βάση Ζαππείου, τις ημέρες και βάρδιες που μένει ακάλυπτη η βάρδια στα Φάρσαλα!!!

Αυτός ήταν εξ' αρχής ο σχεδιασμός για μια περιοχή όπου ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχε ασθενοφόρο για την κάλυψη των αναγκών, μειώνοντας τον χρόνο πρόσβασης από 45΄σε 15΄, αφού η περιοχή καλυπτόταν επιχειρησιακά από την Λάρισα!!!


Ένας 28χρονος μοτοσικλετιστής τραυματίσθηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις 10.30 χθες το πρωί στο Ναρθάκι Φαρσάλων.
Το ατύχημα έγινε όταν - κάτω από συνθήκες που ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων – το μηχανάκι που οδηγούσε ο 28χρονος συγκρούσθηκε με τρακτέρ που οδηγούσε 31χρονος συγχωριανός του, σε δρόμο του χωριού.
Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματισθεί σοβαρά ο 28χρονος και να μεταφερθεί τελικά στο εφημερεύον χθες Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως και οι συνθήκες μεταφοράς του νεαρού στο ΓΝΛ, καθώς νωρίτερα τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων με ιδιωτικό αυτοκίνητο, καθώς δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί από ασθενοφόρο της εκεί βάσης του ΕΚΑΒ!!!
Οι πρώτες βοήθειες του παρασχέθηκαν στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με ασθενοφόρο που έφτασε για τον λόγο αυτό από το Ζάππειο.
Μπορεί προ μηνών να εγκαινιάστηκε σταθμός του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, αλλά με το υπάρχον προσωπικό δεν είναι δυνατό να καλυφθούν όλες οι βάρδιες, με αποτέλεσμα τα κενά που δημιουργούνται να καλύπτονται είτε από το ασθενοφόρο που σταθμεύει στο Ζάππειο – απέχει 22,5 χιλιόμετρα από τα Φάρσαλα, είτε από τη Λάρισα που απέχει 45 χιλιόμετρα.
Εύλογα αναρωτιέται κανείς τι θα συνέβαινε σε περίπτωση ενός σοβαρότερου περιστατικού, ειδικά αν δεν ήταν διαθέσιμο το μεταφορικό μέσο κάποιου ιδιώτη;
* Το θέμα κλήθηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας νομού Λάρισας, Γιώργος Μπιρσίμης, ο οποίος τόνισε ότι «η θέση του συλλόγου είναι ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή θα πρέπει σε όλα τα Κέντρα Υγείας να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπή τους κάλυψη σε 24ωρη βάση, με διμελές πλήρωμα ασθενοφόρων, κατά τα πρότυπα του σταθμού του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας».
Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη εγκαινιαστεί και λειτουργήσει από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς βάσεις ΕΚΑΒ στα Κέντρα Υγείας Φαρσάλων και Τυρνάβου, ενώ προγραμματίζεται η δημιουργία αντίστοιχης βάσης και στο Κέντρο Υγείας Αγιάς, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες σε 24ωρη βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου