Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΑΒ: 2 χρόνια η Αριστερά στην κυβέρνηση!!! Προχωράμε Μαζί!!!




 2 χρόνια η Αριστερά στην κυβέρνηση!!! Προχωράμε Μαζί!!!

Η 25η Ιανουαρίου 2015 αποτελεί μια ιστορική ημερομηνία όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Για πρώτη φορά – σε ολόκληρη τη μεταπολεμική Ευρωπαϊκή ιστορία – η Αριστερά βρέθηκε στο προσκήνιο μετά από την ξεκάθαρη εντολή του λαού, για να διεκδικήσει μια νέα πορεία για τη χώρα. Θέτοντας ως προτεραιότητα τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, η κυβέρνηση που σχημάτισε ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τη μάχη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, μέσα σ’ ένα δυσμενές περιβάλλον, στο οποίο τον τόνο έδιναν -και εξακολουθούν να δίνουν- οι πολιτικές δυνάμεις εκείνες που είναι προσκολλημένες στο δόγμα της λιτότητας.
Παραλαμβάνοντας από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μια οικονομία ρημαγμένη, δώσαμε μια σκληρή και δύσκολη μάχη μέσα σε ένα πεδίο ναρκοθετημένο, από τους ίδιους τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, οι οποίοι είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τη χρηματοδοτική ασφυξία της χώρας. Για πρώτη φορά, όμως, από την αρχή της κρίσης, η Ελλάδα είχε, πλέον, μια κυβέρνηση που άρχισε να διαπραγματεύεται σκληρά. Συγκρούστηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βάζοντας στην ατζέντα τα δίκαια της ελληνικής κοινωνίας αλλά και τις μεγάλες προοπτικές της οικονομίας, που για χρόνια λίμναζε. Η απέναντι πλευρά, πέραν από τη δογματική προσήλωση της στη λιτότητα, τον αυταρχισμό και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, κράδαινε ως βασικό επιχείρημα τις δεσμεύσεις των Σαμαρά – Βενιζέλου, που ήταν, δυστυχώς, δεσμεύσεις της χώρας.
Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές φανέρωσε σε όλους τους λαούς της Ευρώπης πως η Ε.Ε. συνιστά ένα οικοδόμημα που χρειάζεται ριζικό μετασχηματισμό ώστε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα τους. Με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, οι δυνάμεις που αμφισβητούν τον μονόδρομο της λιτότητας και προτάσσουν την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής και της προστασίας της εργασίας δεν εξαντλούνται μόνο στην Αριστερά, αφού υπάρχουν σαφή δείγματα μετατόπισης τμημάτων της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.
Μετά από τους πρωτοφανείς εκβιασμούς των δανειστών, οδηγηθήκαμε στη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015, η οποία για πρώτη φορά τέθηκε υπό την κρίση του λαού. Φτάσαμε λοιπόν στην υλοποίηση ενός προγράμματος που από τη μια σέβεται τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις (και τους περιορισμούς που προκύπτουν από αυτές), αλλά από την άλλη έχει ως άξονες την ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, την προστασία των χαμηλότερων στρωμάτων και, φυσικά, τον αναπτυξιακό – παραγωγικό σχεδιασμό της χώρας. Στα 2 χρόνια κυβέρνησης, λήφθηκαν μέτρα με σκοπό την ανακούφιση των ασθενέστερων, με πρώτο και εμβληματικό το πρόγραμμα για την κοινωνική αλληλεγγύη, το οποίο συνεχίζεται πιο ενισχυμένο με επιπλέον πόρους και εργαλεία.

Στους κρίσιμους τομείς της Υγείας και ειδικότερα του ΕΚΑΒ, κατορθώσαμε:

  • Την ακύρωση του έργου το οποίο θα συρρίκνωνε το Συντονιστικό Κέντρο με την μετεγκατάσταση του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ. 
  • Την επαναφορά της λειτουργίας του συστήματος TETRA. 
  • Την ψηφιακή αναβάθμιση του Τηλεφωνικού Κέντρου. 
  • Την υπογραφή της σύμβαση με την εταιρία παροχής υπηρεσιών Τεχνικού Ασφαλείας και Ιατρού Εργασίας, την οποία είχαν αφήσει να λήξη τον Φεβρουάριο του 2015. 
  • Την ρύθμιση για την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος. 
  • Την ένταξη των πληρωμάτων και των ασθενοφόρων των Κ.Υ. στην επιχειρησιακή δράση του ΕΚΑΒ. 
  • Τον σχεδιασμό του υγειονομικού χάρτη και την καταγραφή των δυνάμεων του ΕΚΑΒ πανελλαδικά. 
  • Την δημιουργία μητρώου ιδιωτικών ασθενοφόρων. 
  • Την προμήθεια 90 ασθενοφόρων στα Παραρτήματα, με την κυριότητα ιδιοκτησίας στο ΕΚΑΒ και όχι στις Περιφέρειες όπως είχε σχεδιαστεί. 
  • Την παραλαβή 9 ασθενοφόρων της Π.Υ. αλλά και η προσπάθεια να περιέλθουν και από άλλους φορείς που τα είχαν ξεχασμένα να σκουριάζουν στις αποθήκες. 
  • Την πρόσληψη 186 μόνιμων διασωστών, καθώς και την επερχόμενη προκήρυξη 96 νέων προσλήψεων. 
  • Την πρόσληψη για πρώτη φορά έμπειρου τεχνικού και διοικητικού προσωπικού. 
  • Την ενίσχυση των νησιών του Αν. Αιγαίου με απόφοιτους του ΙΕΚ-ΕΚΑΒ, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. 
  • Την λειτουργία νέων βάσεων αεροδιακομιδών σε πανελλαδικό επίπεδο, με την στήριξη της Π.Υ. και των Ενόπλων Δυνάμεων. 
  • Την επαναφορά χορήγησης της ειδικής αποζημίωσης για το ιπτάμενο προσωπικό του ΕΚΑΒ, που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία με τα ειδικά αεροπορικά μέσα, τα οποία είχαν καταργηθεί τον Σεπτέμβριο 2013. 
  • Την ρύθμιση του ν.4336/2015 για την εξαίρεση του προσωπικού του ΕΚΑΒ σε σχέση με την χορηγούμενη αποζημίωση για την προμήθεια στολής. 
  • Την ρύθμιση του ν.4336/2015 για την εξαίρεση του προσωπικού του ΕΚΑΒ σε σχέση με την ασφάλιση. 
  • Την έγκαιρη καταβολή των εξαιρεσίμων και του επιδόματος στολής. 
  • Την οικονομική ενίσχυση του ΕΚΑΒ από το ΕΚΕΠΥ και την αποπλήρωμή όλων των χρεών πρός τρίτους που χρόνιζαν για πολλά χρόνια.

Μέσα σε 2 χρόνια καταφέραμε πολλά, αλλά όχι όλα όσα θα θέλαμε.

  • Είμαστε αποφασισμένοι να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα ώστε η μάχη για την έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια, η εμβάθυνση της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα και η ενίσχυση του κόσμου της εργασίας να κερδηθεί.
  • Η μάχη αυτή δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει τη σύγκρουση με το καθεστώς της διαπλοκής που οικοδόμησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, το οποίο οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, αλλά και τη σύγκρουση με τις δυνάμεις της ακροδεξιάς, που αναδύθηκαν στο έδαφος της κρίσης.
  • Ο αγώνας που ξεκίνησε για την υπέρβαση της κρίσης και την υπεράσπιση της δημοκρατίας, ο αγώνας για το τέλος της λιτότητας και της επιτροπείας στην Ελλάδα, συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου