Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Για έκτη ημέρα αποκλεισμένοι στα σπίτια τους στην Κύμη!!!


Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Κύμης, στην Εύβοια, όπου μέσα στον οικισμό, το χιόνι έφτασε τα δύο μέτρα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν δημιούργησαν πάγο, ενώ νέο χιόνι που έπεφτε έως και χθες έκανε την κατάσταση ανυπόφορη. Οι εικόνες από το νοσοκομείο της Κύμης, που μοιάζει με παγωμένο «ανάκτορο», είναι ενδεικτικές του τι αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι εκεί.
Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ περιγράφουν τις δραματικές καταστάσεις που βιώνουν μαζί με τους ασθενείς: «Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχει ανοίξει ακόμα ο δρόμος που οδηγεί στο νοσοκομείο μας. Παραμένει κλειστός για έκτη ημέρα. Το νοσοκομείο είναι γεμάτο κόσμο και παραμένουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι εδώ γιατί δεν μπορούν να φτάσουν στα σπίτια τους που το χιόνι ξεπερνάει τα δυο μέτρα», λέει ο κ. Νίκος Κόκκος που είναι υπεύθυνος ΕΚΑΒ στο νομό Ευβοίας. «Τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω του χιονιά και εγώ ο ίδιος έχω δώσει στους διασώστες του ΕΚΑΒ το δικό μου το τζιπ για να μπορέσουμε να παραλάβουμε κόσμο που υποφέρει. Πήγαμε και παραλάβαμε ένα μωράκι τριών μηνών από τη περιοχή Κληματάρι που υπέφερε από υποθερμία και ένα άλλο παιδάκι που είχε σκωληκοειδίτιδα και με μεγάλη δυσκολία τους φέραμε στο νοσοκομείο. Τα τρόφιμα, τα νερά τα κουβαλάμε με το τζιπ και τα φέρνουμε στο νοσοκομείο γιατί ο κόσμος είναι πολύς και πρέπει να τους φροντίσουμε. Υπάρχει και ένα ερπυστριοφόρο στρατού που βοηθάει την κατάσταση όσο μπορεί αλλά το πρόβλημα παραμένει μεγάλο. Τώρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε χιονίζει πάλι και η κατάσταση δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ. Πόρτες και παράθυρα έχουν πιάσει πάγο και κάνουμε ότι μπορούμε με τα φτυάρια για να κρατήσουμε την είσοδο του νοσοκομείου ανοιχτή», είναι η δραματική περιγραφή του.
Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός πως ακόμα και για να βγουν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι αναγκάζονται να σκάψουν λαγούμια στο χιόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου