Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

ΑΡΜΑ-ΕΚΑΒ: Το καραβάνι της απαξίωσης και της συκοφαντίας!!!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Από την αρχή της κρίσης τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και ιδιαίτερα η Δημόσια Υγεία βρέθηκαν στο κέντρο του κυκλώνα των μνημονιακών πολιτικών. 

Η νεοφιλελεύθερη αντίληψη της απαξίωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων –που έκλεισε Νοσοκομεία, διάλυσε δημόσιες δομές και μείωσε δραστικά το ανθρώπινο δυναμικό-ήταν οι πολιτικές που βίωσαν οι πολίτες τα πρώτα 5 σκληρά μνημονιακά χρόνια. 

Πολιτικές που δυστυχώς άφησαν έντονα το αποτύπωμα τους. Στις καταστροφικές τους συνέπειες οφείλεται η δυσκολία και η καθυστέρηση να είναι πιο αποτελεσματική η προσπάθεια ανάταξης που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των εργαζομένων στις Δημόσιες δομές, αλλά και την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας που απολαμβάνουν οι πολίτες. 

Όλο εκείνο το διάστημα της σκληρής λιτότητας το φαύλο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς είχε αναθέσει εργολαβικά, όπως και τώρα, στα συστημικά ΜΜΕ την αποενοχοποίηση του. Τα οποία αμήχανα ψέλλιζαν μισόλογα κυνηγώντας μάγισσες, την στιγμή που μεσουρανούσε το πάρτι της ασυδοσίας και της καταλήστευσης του Δημόσιου πλούτου, σε βάρος της Υγείας του λαού μας και υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων. 

Όλο το βάρος της στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας πήραν στην πλάτη τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. 

Με αυταπάρνηση και ευσυνειδησία το κράτησαν και το κρατάνε όρθιο, αξιόπιστο και ανταγωνιστικό. Κόντρα στην ανελέητη επίθεση κατασυκοφάντησης του-υπέρ του ιδιωτικού τομέα-από ένα πολιτικό σύστημα που συνεχώς καταρρέει. 

Κανένας δεν ξεχνάει τους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων τόσο στην άσκηση των καθηκόντων τους, όσο και στους δρόμους και τις πλατείες ενάντια στις πολιτικές διάλυσης και ερήμωσης του ΕΣΥ. 

Έτσι και τώρα οι ίδιοι εργαζόμενοι, που αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες στην ειλικρινή προσπάθεια ανοικοδόμησης, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους κόντρα στους εργολάβους της καταστροφολογίας και της απογοήτευσης. 

Συνεχίζουν την ανιδιοτελή προσπάθεια και τους αγώνες τους γυρίζοντας τις πλάτες στις σειρήνες των ακραίων νεοφιλελεύθερων κέντρων. 

Στηρίζοντας τις Δημόσιες δομές, συνεχίζουν να αγωνίζονται για ακόμη μεγαλύτερη χρηματοδότηση και περισσότερες προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού. 

Για πιο ποιοτική και καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των ανασφάλιστων συμπολιτών μας. 

Για να ανοίξουν και τα υπόλοιπα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ. 

Για ένα νέο σύστημα προμηθειών αδιάβλητο που θα προστατεύει τον Δημόσιο πλούτο. 

Για ένα νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με άμεση, ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για όλους. 

Σε αυτόν τον υγιή και ειλικρινή αγώνα καλούμε όλες και όλους να συνταχτούν. Να απομονώσουμε τον λαϊκισμό και την επίθεση απαξίωσης και ακύρωσης κάθε παρέμβασης και πρωτοβουλίας που ανατάσσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Να υπερασπιστούμε την αξία της δουλειάς μας και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πολίτες. 

Καλούμε άλλη μια φορά την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να σταματήσει να συντάσσεται με τους πιο ακραίους κύκλους που επιδιώκουν την διάλυση και την καταστροφή, μόνο και μόνο για να ικανοποιεί κομματικές και παραταξιακές επιδιώξεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ανάπτυξη κινήματος. 

Την καλούμε να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες που έχει απέναντι στους εργαζόμενους και στις πραγματικές τους ανάγκες. Να σταματήσει να εξαντλεί την δυναμική της Ομοσπονδίας σε ανώφελες και κούφιες λεκτικές αντιπαραθέσεις ή παρωδίες κινητοποιήσεων, ασκώντας μια στείρα και αδιάφορη για τους εργαζόμενους αντιπολίτευση. 

Η κριτική, συνάδελφοι της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ, είναι χρήσιμη όταν ασκείται από την σκοπιά των μεγάλων κοινωνικών αγώνων που πρέπει να αναπτυχθούν ενάντια στα μνημόνια και όχι από την λογική της κατασυκοφάντησης κάθε τι Δημόσιου, ανακηρύσσοντας τον ιδιωτικό τομέα κυρίαρχο, προκειμένου να εξυπηρετείτε την αντιπολιτευτική ταχτική των κομματικών σας φορέων. 

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων μας και για ένα αξιόπιστο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που αξίζει στον Ελληνικό λαό. 


ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου