Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Με τζιπ του πολεμικού ναυτικού και ασθενοφόρα του στρατού υποδέχεται το ΕΚΑΒ στην Κω το 2017!!!


Τώρα που έφυγαν οι πολιτικοί από το νησί μας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αρχικά (12/01/2017) και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη συνέχεια (13/01/2017),  τώρα που μείναμε μόνοι μας εμείς οι 30.000 Κώοι και σβήσαν τα φώτα της δημοσιότητας και το θέμα θα παραμείνει στη σωστή του διάσταση, θεωρούμε χρέος μας να αναδείξουμε ένα γεγονόςπου έλαβε χώρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κω, στις 12 Ιανουαρίου 2017  στη διάρκεια της σύσκεψης με φορείς του νησιού, παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Το γεγονός άπτεται γενικότερα της υγείας των κατοίκων της Κω και γι αυτό αναδεικνύεται.  Ως γεγονός έχει καταγραφεί και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. 
 Αναδεικνύεται για να καταλάβουν οι αρμόδιοι, ότι οι κάτοικοι της Κω πλέον επιζητούν εδώ και τώρα λύση με υπηρεσίες υγείας που θα τους προσφέρονται αμέσως και άμεσα όταν τις χρειάζονται, είτε πρόκειται για παροχή προνοσοκομειακής είτε νοσοκομειακής φροντίδας.
Μεγάλη η ευθύνη των τοπικών βουλευτών όλων των παρατάξεων, των εκπροσώπων του πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης του τόπου μας για ό,τι συμβαίνει εδώ και χρόνια στον τομέα της υγείας στο νησί . Οφείλουν να προστατέψουν πρωτίστως τους κατοίκους της Κω, αλλά και τους επισκέπτες του  νησιού και να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα φέρουν τους αρμοδίους προ των ευθυνών τους, επειδή  εκθέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων της Κω, με τα λάθη και τις παραλείψεις τους. Μεγάλη η ευθύνη και των κατοίκων της Κω. 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
 Στη διάρκεια  της σύσκεψης με φορείς της Κω , παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας (12/01/2017)  στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τού Δήμου Κω, συμπολίτης μας νιώθει έντονη αδιαθεσία. 
Ευτυχώς υπάρχουν γιατροί στην αίθουσα και πάνω από όλα καρδιολόγος. Τύχη Αγαθή  για το συμπολίτη μας. Δίνονται οι πρώτες βοήθειες.  Ο καρδιολόγος(συνδιοργανωτής της σύσκεψης) αποφαίνεται  ότι ο ασθενής χρειάζεται αμέσως νοσοκομειακή περίθαλψη.
Καλείται ασθενοφόρο. Δεν υπάρχει . Δεν έχει  σημασία  αν δεν υπάρχει ο οδηγός ή το ασθενοφόρο. Δεν έρχεται ασθενοφόρο, αυτό έχει σημασία.
Επικρατεί ανησυχία και φόβος. Δεν μπορεί το 2017 να τεθεί σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή και μάλιστα στην πόλη της Κω. Αυτομάτως σκέφτεται κάποιος τι θα γίνει αν συμβεί ένα παρόμοιο γεγονός σε ένα χωριό του νησιού , σε ένα άλλο μέρος και μια άλλη στιγμή;   
 Γρήγορα  παρεμβαίνουν ο διοικητής της 80 ΑΔΤΕ  και ο διοικητής του πολεμικού ναυτικού., που βρίσκονται στην αίθουσα. 
Ο ταξίαρχος κ.Στυλιανός Σεργεντάνης, τηλεφωνεί για να έρθει το ασθενοφόρο του στρατού. Όμως για να έρθει  απαιτούνται 20 λεπτά και ο ασθενής πρέπει να μεταφερθεί αμέσως στο νοσοκομείο.
Αναζητείται άλλη λύση. Τη λύση δίνει ο διοικητής του πολεμικού ναυτικού κ. Ιωάννης Καρδαράς, να μεταφερθεί με το τζιπ του πολεμικού ναυτικού. Ο καρδιολόγος συναινεί, αφού δεν υπάρχει άλλη λύση.  
Χωρίς φορείο αλλά υπό την επίβλεψη και συνοδεία του καρδιολόγου ο ασθενής μεταφέρεται  στο στρατιωτικό τζιπ, που σίγουρα δεν είναι κατάλληλο για μεταφορά ασθενών.
Παρουσιάζεται άλλο εμπόδιο. Δεν μπορεί να φτάσει γρήγορα στο νοσοκομείο γιατί ο δρόμος  στο λιμάνι είναι μονόδρομος και πρέπει να κάνει το γύρο της πόλης.
Δίνεται άλλη λύση. Φεύγουν οι μπάρες και το όχημα μπαίνει στον πεζόδρομο για να φτάσει πιο γρήγορα.  
Ο συμπολίτης μας φτάνει στο νοσοκομείο. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου