Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

«Ασπροπρόσωπο» το ΕΚΑΒ στις προκλήσεις της «Αριάδνης»!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ!!!



Με επιτυχία αντεπεξήλθαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ της περιοχής στα… δύσκολα που τους έβαλε το πολυήμερο κύμα κακοκαιρίας, η περιβόητη «Αριάδνη» που χτύπησε τις περασμένες επτά ημέρες και τον νομό Λάρισας.
Χρειάστηκε να εργαστούν για πολλές ώρες κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, αλλά ανταποκρίθηκαν έγκαιρα σε κάθε κλήση, ενώ αποτελεσματική αποδείχθηκε και η συνεργασία τους με τον μηχανισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των δήμων του νομού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΕΚΑΒ βρέθηκε αμέσως στο πλευρό ανθρώπων που το κάλεσαν σε απομακρυσμένα και αποκλεισμένα χωριά, ακόμα και χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πραγματικό πρόβλημα υγείας…
Το ΕΚΑΒ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και σε πλήρη ετοιμότητα από την έναρξη των φαινομένων της «Αριάδνης», τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής και, όπως επισημαίνει στην «Ε» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Γιάννης Γούλας, κατά τις πρώτες ώρες της σφοδρής χιονόπτωσης στα ημιορεινά και ορεινά του νομού, όταν κλήθηκε να καλύψει περιστατικά για τα Κέντρα Υγείας Αγιάς και Ελασσόνας, έφτασε στους αντίστοιχους προορισμούς χωρίς να υπάρχει καμία συνδρομή της κρατικής μηχανής.
Η αρχική αρρυθμία ήρθη πάντως πολύ γρήγορα και από το πρωί του περασμένου Σαββάτου, κάθε κλήση στο ΕΚΑΒ αντιμετωπίστηκε σε πλήρη συνεννόηση και συνεργασία με τους δήμους όλου του νομού. Σε αρκετές περιπτώσεις, η πρόσβαση σε περιστατικά γινόταν με το εκχιονιστικό του δήμου να προπορεύεται και το ασθενοφόρο να ακολουθεί, όπως για παράδειγμα στην ορεινή Καρυά.
Η πλειοψηφία των περιστατικών στα οποία κλήθηκε το ΕΚΑΒ ήταν ορθοπαιδικής φύσης, λόγω τραυματισμών ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, καθώς και αρκετά καρδιολογικά και αναπνευστικά περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.
«Ασπροπρόσωπα» αποδείχθηκαν και τα ίδια τα ασθενοφόρα, τα οποία κινήθηκαν σε όλη την περιοχή χωρίς βλάβες ή ατυχήματα. Η προετοιμασία του επιβαρημένου στόλου των ασθενοφόρων υπήρξε αποτελεσματική, καθώς είχαν προηγηθεί του κύματος κακοκαιρίας και τα απαραίτητα σέρβις και η τοποθέτηση άφθαρτων λαστίχων, ενώ κάθε όχημα διέθετε από δύο ζευγάρια αντιολισθητικές αλυσίδες για να καλυφθεί το ενδεχόμενο το ένα να σπάσει κατά τη διάρκεια της κίνησής τους.
«Το προσωπικό του ΕΚΑΒ βρέθηκε στις επάλξεις όλες αυτές τις μέρες, φέροντας σε πέρας έναν ιδιαίτερα αυξημένο όγκο δουλειάς», τόνισε ο κ. Γούλας.
«Οφείλουμε να συγχαρούμε τους συναδέλφους που έδωσαν και την ψυχή τους, εργαζόμενοι συχνά και διπλοβάρδια για να σωθούν ανθρώπινες ζωές», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου