Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Συνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων για αντιμετώπιση της κακοκαιρίας!!! Ελικόπτερα της Αεροπορίας μετέφεραν ασθενείς!!!


Με τη διάθεση διαφόρων τύπων οχημάτων συνέδραμαν οι Ένοπλες Δυνάμεις τις τοπικές αρχές, έπειτα από σχετικά αιτήματά τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν σε αρκετές περιοχές από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Ειδικότερα διατέθηκαν για την εκτέλεση εργασιών αποχιονισμού και την αποκατάσταση του οδικού δικτύου:
  • Στις 7 και 9 Ιανουαρίου 3 ισοπεδωτές γαιών, 1 φορτωτής γαιών και 2 οχήματα, στη Λέσβο
  • Στις 8 Ιανουαρίου 1 εκχιονιστικό όχημα τύπου UNIMOG, στο δήμο οροπεδίου Λασιθίου και
  • Στις 8-9 Ιανουαρίου 4 προωθητές γαιών, 1 ισοπεδωτής γαιών και 3 ρυμουλκά οχήματα μεταφοράς, στο δήμο Κύμης – Αλιβερίου.

Παράλληλα διατηρείται ετοιμότητα από τις Ένοπλες Δυνάμεις για περαιτέρω συνδρομή τους και ανάλογα με τη διαμορφούμενη κατάσταση, σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών «Ξενοκράτης».
Τη συνδρομή της Αεροπορίας Στρατού ζήτησε το ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθούν σε νοσοκομεία ασθενείς από νησιά του Αιγαίου, μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Συγκεκριμένα, ελικόπτερο NH-90 μετέφερε με ασφάλεια ασθενή από την Τήνο στη Σύρο, καθώς και ασθενή από την Πάρο στη Σύρο, ενώ ελικόπτερο CH-47D μετέφερε με ασφάλεια ασθενή από την Kάρπαθο στη Ρόδο. Οι ασθενείς παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου