Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΣΟΚ στη Βρετανία!!! Δύο ασθενείς πεθαίνουν τη μέρα από πείνα και δίψα!!!


Όλο και περισσότερο βυθίζεται στην κρίση το βρετανικό σύστημα Υγείας, αποτέλεσμα της υποστελέχωσης και του μειωμένου προϋπολογισμού.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα Sun τουλάχιστον δύο Βρετανοί πεθαίνουν από πείνα και δίψα στα νοσοκομεία της χώρα και τους οίκους ευγηρίας.

Ο υποσιτισμός αναφέρεται ως η αιτία θανάτου 297 ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας το 2016 ενώ η αφυδάτωση είναι ο λόγος του θανάτου 429 ασθενών στην Αγγλία.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες η πίεση που ασκείται στο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό είναι τέτοια λόγω των ωραρίων και τις υποστελέχωσης που δεν έχουν χρόνο να περιποιηθούν τους ασθενείς.

Στους οίκους ευγηρίας οι θάνατοι ήταν 54 και 76 από υποσιτισμό και αφυδάτωση αντίστοιχα.

Πολλοί από τους ασθενείς ήταν ικανοί να κρατήσουν ποτήρι ή πιάτο ενώ άλλοι ξέχναγαν πως έπρεπε να φάνε.

Στις 47 περιπτώσεις αφυδάτωσης και στις 66 υποσιτισμού η έλλειψη νερού και φαγητού ήταν οι κύριοι λόγοι θανάτου

Ο Ian Mack ο πατέρας του οποίο πέθανε από αφυδάτωση σε νοσοκομείο το 2008 τονίζει στην εφημερίδα ότι τον πατέρα του "τον ξέχασαν τελείως μέχρι να πεθάνει".

Τα στοιχεία από το Εθνικό Σύστημα Υγείας δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την καταγγελία του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού για "ανθρωπιστική κρίση" στον τομέα της Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Dr Taj Hassan, πρόεδρος του Royal College of Emergency Medicine, δήλωσε την Παρασκευή ότι το "σύστημα εκτάκτων περιστατικών έχει γονατίσει παρά τις τεράστιες προσπάθειες του προσωπικού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου