Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Την αναβάθμιση της βάσης ΕΚΑΒ Παλαμά σε αυτόνομο τομέα στηρίζει με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο

 

Το αίτημα του Συντονιστή Επιστημονικής Λειτουργίας του Κ.Υ. Παλαμά κ. Λαγούια, για επιχειρησιακή αναβάθμιση του σταθμού βάσης του ΕΚΑΒ Παλαμά, σε αυτόνομο τομέα, για τη λειτουργία παραρτήματος ΕΚΑΒ στον Δήμο Παλαμά, στηρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο με πρόσφατη απόφασή του.

Στο έγγραφο που ο κ. Λαγούιας απέστειλε στις 17 Οκτωβρίου προς τον Δήμο τονίζεται ότι αυτό καθίσταται αναγκαίο και λόγω των στατιστικών στοιχείων διακομιδών από και προς το Κ.Υ. Παλαμά, και λόγω της καλύτερης λειτουργίας του ΕΚΑΒ και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Πάντα σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επιστολή, το τελευταίο διάστημα, με τον Παλαμά και την ευρύτερη περιοχή να είναι στις καθολικά πληγείσες η ανάγκη άμεσης ανταπόκρισης στις κλήσεις προς βοήθεια είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Η βάση του ΕΚΑΒ Παλαμά, συνεχίζει ο κ. Λαγούιας αριθμεί 8 άτομα προσωπικό, στεγάζεται σε δημοτικό χώρο που π[παραχωρήθηκε από το Δήμο και είναι συνδετικός κρίκος του Κ.Υ. με τα νοσοκομεία Καρδίτσας και Λάρισας.

Τέλος επισυνάπτει και υπηρεσιακή αναφορά προς την διοίκηση του ΕΚΑΒ για την υλοποίηση του αιτήματος και ζητά την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το τελευταίο με ομόφωνη απόφασή του χαρακτηρίζει δίκαιο το αίτημα και εκφράζει την την συμπαράστασή του στην προσπάθεια υλοποίησης και εκφράζει επίσης την σύμφωνη γνώμη του για την αναγκαιότητα άμεσης επιχειρησιακής αναβάθμισης της βάσης ΕΚΑΒ ΠΑΛΑΜΑ σε Αυτόνομο Τομέα για τη λειτουργία παραρτήματος ΕΚΑΒ στο Δήμο Παλαμά.

Τέλος αποφασίστηκε η προαναφερόμενη απόφαση να κοινοποιηθεί σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΚΑΒ, καθώς και στους βουλευτές του Νομού Καρδίτσας.

karditsalive.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου