Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Κενό περιεχομένου οι απαντήσεις για στελέχωση και ελικόπτερο του ΕΚΑΒ Σύρου

 

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, η κινητοποίηση φορέων, εργαζομένων και κατοίκων του Αιγαίου με μοναδικό θέμα την υγεία στα νησιά.

Στην Παναιγαική κινητοποίηση για την υγεία συμμετείχαν από τη Σύρο η γενική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου των Εργαζομένων του νοσοκομείου του νησιού, Άννα Καμπάνη, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων εργαζομένων από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Δήμο.

Αντιπροσωπεία των φορέων του Αιγαίου, ανάμεσά τους και η γενική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου των Εργαζομένων του νοσοκομείου Σύρου, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, στον οποίο έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες υγείας.

Για τα θέματα που ταλανίζουν τη Σύρο και συγκεκριμένα για την απουσία του ελικοπτέρου από την πτητική βάση, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή και πως "ίσως σε πέντε με έξι ημέρες να... γνωρίζουν".

Για τη στελέχωση τόσο του νοσοκομείου Σύρου, όσο και των άλλων μονάδων του Αιγαίου, ο Υφυπουργός Υγείας αρκέστηκε να πει ότι θα υπάρξουν κάποιες προσλήψεις, όπως και κάποια κίνητρα προσέλκυσης ιατρικού προσωπικού, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινήσεις.

Μετά και από αυτή τη συνάντηση, υπάρχει έντονος πλέον προβληματισμός για την πτητική βάση του ΕΚΑΒ στη Σύρο, με τα βλέμματα στραμμένα στην πρόσκληση που θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Ρούσσος για επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Χρυσοχοίδη στη Σύρο.

syrostoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου