Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Βοιωτίας

Σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις σε μηχανοκίνητο εξοπλισμό αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ Βοιωτίας. Καλούμε την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα, αλλά και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας να μην εξαιρεί τη Βοιωτία από την ενίσχυση της Περιφέρειας προς τις δομές υγείας! 

Με Ερώτηση που κατέθεσα προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Χρυσοχοΐδη, και συνυπέγραψαν 16 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανέδειξα στη Βουλή, για ακόμη μία φορά, τα σοβαρά προβλήματα τα οποία έχει προκαλέσει η κυβέρνηση στο ΕΚΑΒ Βοιωτίας.  

 Οι ανάγκες για άμεση βοήθεια και διακομιδές ασθενών στον Νομό μας είναι μεγάλες, λόγω των πολλών απομονωμένων ορεινών οικισμών, της εγγύτητας στα εθνικά συγκοινωνιακά δίκτυα, της μεγάλης συγκέντρωσης βιομηχανικών μονάδων, αλλά και του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού που συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών. 

Ωστόσο, το ΕΚΑΒ στη Λιβαδειά και τη Θήβα, εκτός από την υποστελέχωση, αντιμετωπίζει και σοβαρές ελλείψεις στον στόλο των ασθενοφόρων του. Οχήματα παροπλίζονται λόγω παλαιότητας χωρίς να αντικαθίστανται, άλλα λειτουργούν στα όριά τους παρουσιάζοντας συχνές βλάβες, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται ασθενοφόρα από τη μία πόλη στην άλλη, αλλά και να «δανείζεται» το ΕΚΑΒ Βοιωτίας ασθενοφόρα από την Εύβοια και την Αττική, δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους για τους πολίτες, λόγω των καθυστερήσεων στις διακομιδές. 

Να σημειωθεί επίσης ότι ο εξοπλισμός που εξασφαλίστηκε απο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν διανεμήθηκε ανάλογα με τις ανάγκες σε όλους τους Νομούς!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ενισχυθεί άμεσα ο στόλος των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Βοιωτίας με επιπλέον οχήματα, να εξασφαλιστεί η συστηματική συντήρησή τους και να στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να διασφαλίζεται η παροχή της δημόσιας υγείας σε όλους! Και απαιτούμε απο την Περιφερεια Στερεάς Ελλάδας να συμπεριλαβει άμεσα τη Βοιωτία στον προγραμματισμό της!

fokidanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου