Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Μετά τους Πυροσβέστες, στρατιώτες, ΟΤΑ, τώρα οδηγοί με "μπλοκάκι" για ΕΚΑΒ και Κ.Υ.

 

Μετά τους Πυροσβέστες, στρατιώτες και οδηγούς ΟΤΑ, η Κυβέρνηση και οι ΥΠΕ προχώρησαν σε μια ακόμη ενεργεία υποβάθμισης και απαξίωσης των Διασωστών του ΕΚΑΒ, όσο αφορά τη στελέχωση και λειτουργία των ασθενοφόρων.

Προχώρησε στη πρόσληψη 11 απλών οδηγών με "μπλοκάκι", χωρίς πιστοποίηση και γνώσεις, για τη στελέχωση των ασθενοφόρων των Κ.Υ. 

Οδηγοί που θα συμμετέχουν στα προγράμματα 24ωρης κάλυψης του ΕΚΑΒ ανά νομό και περιφέρεια ευθύνης, πολλές φορές με συνεργάτη άλλο οδηγό ή Νοσηλευτή και όχι Διασώστη. 

Μάλιστα, όπως προβλέπει η σύμβαση, η εργασία που θα παρέχεται θα είναι πλήρους απασχόλησης αλλά όχι αποκλειστικής, δίνοντας τη δυνατότητα και άλλης εργασίας.

Οι συμβάσεις θα είναι 12μηνης διάρκειας, γεγονός που πάει πιο μακριά τη πρόθεση της Κυβέρνησης για μόνιμες ή επικουρικές προσλήψεις.

Και ενώ η Κυβέρνηση συνεχίζει να προσθέτει και άλλες ειδικότητες για τη στελέχωση των ασθενοφόρων εκτός από τις αναγκαίες των ΔΕ Διασωστών, αναζητείται εδώ και μήνες η έκδοση της προκήρυξης των 800 μόνιμων θέσεων ΔΕ Διασωστών, όπως είχε δηλώσει και ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης προσωπικά δις.

Η μη έκδοση της προκήρυξης το επόμενο διάστημα, θα έχει  σαν σίγουρο αποτέλεσμα την ΠΑΡΑΤΑΣΗ της ΠΝΠ για τη συμμετοχή Πυροσβεστών, στρατιωτών και οδηγών ΟΤΑ στη στελέχωση των ασθενοφόρων και πέρα της 31/12/2023, όπου λήγει. 

Οι προσλήψεις οδηγών με 12μηνη διάρκεια αποτελούν μια παρακαταθήκη, ενώ δήλωση του Υπουργείου Άμυνας περί "αμοιβής" των στρατιωτών δείχνει διάθεση μονιμότητας του μέτρου.

Ενώ η συνεχιζόμενη εμπλοκή κυρίως Νοσηλευτών από Κ.Υ. χωρίς ΚΑΜΙΑ πρόθεση από τη Κυβέρνηση να σταματήσει και την "αναιμική" ανάδειξη του σοβαρού προβλήματος από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από τους εργαζόμενους που εμπλέκονται, μια και παραμένουν ακάλυπτοι από τυχόν ευθύνες (ποινικές και αστικές) που μπορούν να προκύψουν κατά τη ΠΑΡΑΝΟΜΗ εμπλοκή τους σαν "πλήρωμα" ασθενοφόρου σε επείγοντα περιστατικά.

Η ΑΜΕΣΗ προκήρυξη των 800 θέσεων για το ΕΚΑΒ και η ΟΡΙΣΤΙΚΗ διευθέτηση της λήξης της ΠΝΠ πρέπει να είναι άμεσης προτεραιότητας για το συνδικαλιστικό κίνημα.

ΑΜΕΣΗ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ των 800 ΜΟΝΙΜΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΚΑΒ

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΛΗΞΗΣ της ΠΝΠ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου