Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Εκπαίδευση σε πτητικά μέσα όλων των Διασωστών – Πληρωμάτων ασθενοφόρων – Ιατρών & Νοσηλευτών του ΕΚΑΒ Θράκης στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης



Ξεκίνησε την Δευτέρα 27-11-2023 και συνεχίζεται, η εκπαίδευση σε πτητικά μέσα όλων των διασωστών -πληρωμάτων ασθενοφόρων καθώς και των ιατρών και της νοσηλευτικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ-9- Θράκης στο Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης.

Η δράση,  έρχεται να συμπληρώσει την εκπαίδευση των πληρωμάτων για τις περιπτώσεις εκείνες, που θα χρειαστεί η συνδρομή του ΕΚΑΒ και έχει να κάνει με την ασφάλεια και την προσέγγιση  τόσο του ασθενή όσο και των πληρωμάτων στο πτητικό μέσο (ελικόπτερο -αεροπλάνο).

Η σημαντικότητα της προνοσοκομειακής φροντίδας σε ένα σύστημα υγείας δεν έγκειται μόνο στην δυνατότητα ανταπόκρισης στο επείγον, αλλά και στην προοπτική να προσφέρει βασική ιατρική φροντίδα στην κοινότητα με γνώμονα πάντα την ασφάλεια και όλα τα απαραίτητα μέτρα. Το προσδοκώμενο είναι η συντονισμένη, έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση για την διάσωση της ζωής ενός ασθενή ή ενός τραυματία και την ανάσχεση της επερχόμενης βλάβης στην υγειά του.

Εξάλλου, η προνοσοκομειακή φροντίδα είναι αυτή που κάνει την διαφορά μεταξύ “ζωής και θανάτου”.

pameevro.gr

5 σχόλια:

  1. Να γράφετε αλήθειες οι επικουρικοι διασώστες δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. ΙΔΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο. Οι επικουρικοι παιρνουν βαρέα.

      Διαγραφή
  2. Όλοι έχουν δίκιο. Δυστυχώς (για τους επικουρικούς)το πρόγραμμα εγκρίθηκε το 2019.
    Τότε δεν ήταν στην δύναμη του ΕΚΑΒ. Έγιναν προσπάθειες και παρεμβάσεις , αλλά σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης με την εποπτεία του ΕΣΠΑ είναι δύσκολο να αλλάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποίοι θα ήταν δικαιούχοι στο πρόγραμμα θα το αποφάσιζε η κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ,από το 2019 έως σήμερα έφυγαν πολλά άτομα σε σύνταξη και πολλά κατέβηκαν από τα ασθενοφόρα για διάφορους λόγους.οποτε αν ήθελαν θα μπορούσανε να εντάξουν 700 επικουρικους, αλλά δεν θέλανε!

      Διαγραφή
  3. Αν έχουν κακαλα να βγουν να πουν που θα πάνε τα 13μυρια €. Τις εκδηλώσεις και το φαγοπότι τα καλύπτει το ΕΣΠΑ τους επικουρικούς ΟΧΙ. ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή