Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Συνταξιούχος μάλαμα, κυβέρνηση αδιάφορη - Με σύνταξη 400 ευρώ αγόρασε το ασθενοφόρο

 

Έγινε viral η είδηση της δωρεάς ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου από τη συνταξιούχο αγρότισσα που έθεσε στόχο ζωής να δωρίσει ένα τέτοιο σύγχρονο όχημα στον τόπο της. Οσες φορές η ίδια χρειάστηκε ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ποτέ δεν υπήρχε διαθέσιμο. Από το «κομπόδεμά» της και όχι από εφοπλιστικό πορτοφόλι λοιπόν πληρώθηκε το ασθενοφόρο. Αποθεώθηκε ως «παράδειγμα προς μίμηση». Οι προβολείς φώτισαν την πράξη και αποκαλύφθηκε έτσι και η ένδεια της κυβέρνησης, που δεν έχει καταφέρει να καταρτίσει ούτε αξιοπρεπή στόλο ασθενοφόρων για τις ανάγκες των πολιτών.

Αντιθέτως, με την πολιτική που εφαρμόζει βάλλει κατά του δημόσιου συστήματος υγείας σε όλα τα επίπεδα. Μεθοδικά και μεθοδευμένα ξηλώνει κάθε πτυχή του. Αφήνει τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας υποστελεχωμένα, χωρίς αναγκαίες προμήθειες, βάζει λουκέτο σε ειδικές μονάδες, αποψιλώνει δομές, συρρικνώνει ή καταργεί δωρεάν υπηρεσίες, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών, των εργαζομένων και κλείνει το μάτι στους ιδιώτες. Οι εφημερίες, μια κόλαση για ασθενείς και προσωπικό. Γιατροί, νοσηλευτές ασφυκτιούν, αγωνιούν, διαμαρτύρονται, απεργούν, διαδηλώνουν. Και δεν είναι μόνο τα γενικά νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, οι γιατροί, οι θεραπευτές βρίσκονται σε κινητοποίησης για το νέο νομοσχέδιο της «ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» που φέρνει η κυβέρνηση. Χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους επιστημονικά υπεύθυνους, τους εργαζόμενους το νομοσχέδιο διαλύει τους σημερινούς οργανισμούς απεξάρτησης (ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, 18ΑΝΩ, κ.ά.), καταργεί την αυτοτέλειά τους, προωθεί μια χαοτική, υδροκέφαλη διοίκηση με 2.500 εργαζόμενους στον νέο φορέα που δημιουργεί, ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρέσκεται τελικά είτε να μετατρέπει τα μουσεία σε ΝΠΔΔ, είτε σημαντικούς οργανισμούς, όπως αυτοί της απεξάρτησης, σε ΝΠΙΔ και να διορίζει στα διοικητικά τους συμβούλια «πρόσωπα εγνωσμένου κύρους» από τους κόλπους της, που ελάχιστη γνώση και εξειδίκευση διαθέτουν συνήθως με το εκάστοτε αντικείμενο.

efsyn.gr

1 σχόλιο:

  1. Μπορεί να είναι συγκινητική η προσφορά του ασθενοφόρου, αλλά εφιαλτικά ελεεινή, η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, που έχει διαλύσει το ΕΚΑΒ και το εθνικό σύστημα υγείας.. Άλλωστε, η υγεία, όπως και οι υπόλοιποι τομείς της δημόσιας ζωής, από εθελοντές λειτουργούν, αφού το σύστημα δεν προσφέρει, ούτε τα αναγκαία

    ΑπάντησηΔιαγραφή