Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Επικουρικές προσλήψεις για τις δευτερογενείς διακομιδές

 

Στη λύση των επικουρικών προσλήψεων προσδοκά η πολιτεία για να λυθεί το πρόβλημα των δευτερογενών διακομιδών τις οποίες έχει σταματήσει να υλοποιεί το ΕΚΑΒ.

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Γιάννης Νικόπουλος για ένα πρόβλημα που απασχολεί τους τελευταίους μήνες τα νοσοκομεία της επικράτειας.

Σε προ μηνός συνάντησή του με τους δύο διοικητές των νοσοκομείων των Ιωαννίνων παρουσία και του υπευθύνου του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, οι συμμετέχοντες κατέληξαν πως θα έτρεχαν εντός μηνός οι αποφάσεις και θα είχαν προκηρυχθεί οι θέσεις για επικουρικό προσωπικό. “Είμαστε σε αυτή τη φάση για να μπορέσουμε να καλύψουμε εκείνα τα πληρώματα που δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει το ΕΚΑΒ σε όλο το θέμα της διαχείρισης και πρέπει να το δούμε συνολικά και όχι αποσπασματικά” τόνισε ο κ. Νικόπουλος προσθέτοντας πως μπορεί σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των διοικητών των δύο νοσοκομείων της πόλης μας οι δευτερογενείς διακομιδές να είναι λίγες – κάτω από 10 δευτερογενείς διακομιδές στο “Χατζηκώστα” και λίγο πάνω στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, συγκεκριμένα – ωστόσο το πρόβλημα δε μπορεί να λυθεί παρά μόνο με προσλήψεις.

Μετά θα προχωρήσουν μόνιμες προσλήψεις, ενταγμένες μέσα στο πακέτο των 4.000 προσλήψεων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι θα γίνουν για νοσηλευτικό, ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, με σταδιακή εκπλήρωση.

Εμβολιασμός, εμβολιασμός…

Αναφερόμενος στην πορεία της γρίπης και του κορωνοϊού, ο κ. Νικόπουλος είπε πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το θέμα γρίπη ή κορωνοϊός δε μας απειλεί όπως τόσα χρόνια με θανάτους αλλά πλέον η νοσηρότητα θα συνεχίσει να υπάρχει και γι’ αυτό εμείς εκείνο που οφείλουμε να κάνουμε είναι η επαγρύπνηση, ώστε τα οποιαδήποτε επακόλουθα να περνάνε ανώδυνα. Έτσι σήμερα, με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, αυξάνονται μεν τα κρούσματα αλλά η σοβαρότητα των περιστατικών και δη οι νοσηλείες δεν αυξάνονται.

Ο κ. Νικόπουλος προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν για τη γρίπη με το κοινό εμβόλιο και αν υπάρχουν ομάδες που πρέπει να κάνουν το ενισχυμένο, να το συζητήσουν με το θεράποντα ιατρό. Το δεύτερο βήμα είναι η πέμπτη δόση για τον κορωνοϊό.

pbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου