Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Να δημιουργηθεί κέντρο υγείας και σταθμός ΕΚΑΒ στη ΒΙΠΕ Σίνδου ζητούν οι εργαζόμενοι

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, Παναγιώτης Κολογκούνης υπογράμμισε πως πρόκειται για το κύριο αίτημα του εργατικού κόσμου της περιοχής, ενώ το ζητούν και οι κάτοικοι.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως τα μέλη των σωματείων έχουν ξεκινήσει δράσεις και ζητούν τη δημιουργία ενός κέντρου υγείας στη ΒΙΠΕ Σίνδου, το οποίο πρέπει να είναι πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, με τη δυνατότητα φροντίδας επειγόντων περιστατικών, 24ωρης λειτουργίας και βραχείας νοσηλείας.

«Θέλουμε να δημιουργηθεί κέντρο υγείας στη Σίνδο και να υπάρξει σταθμός ΕΚΑΒ μέσα στη ΒΙΠΕ, ώστε να μπορεί σε περίπτωση ατυχήματος να είναι άμεση η παρέμβαση. Πέρα από το κέντρο υγείας στα Διαβατά, δεν υπάρχει κάτι άλλο στην περιοχή. Όποιος εργαζόμενος πάθει κάποιον τραυματισμό μεταφέρεται σε κεντρικό νοσοκομείο της πόλης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον χρόνο που χάνεται στη μεταφορά. Είμαστε σε δράσεις, είναι το κύριο θέμα που ανοίγουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Karfitsa.gr.

Πάντως ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση από τους φορείς ή τον δήμο, ωστόσο επεσήμανε ότι τα εργατικά ατυχήματα έχουν γίνει καθημερινότητα στους χώρους της βιομηχανίας.

Ειδικότερα: «Ο κλάδος του μετάλλου είναι πρωταθλητής στα εργατικά ατυχήματα, ενώ δυστυχώς δεν λείπουν και τα δυστυχήματα».

karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου