Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Και εντός και εκτός πόλης το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων

 

Το Δημόσιο ΚΤΕΟ σταμάτησε να λειτουργεί τον περασμένο Ιανουάριο, μετά τη συνταξιοδότηση και του τελευταίου υπαλλήλου, με την περιφερειακή αρχή, λίγους μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2023, να φέρνει στο περιφερειακό συμβούλιο την έγκριση της μερικής μετεγκατάστασης του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων και της 5ης ΕΜΑΚ.

Ο λόγος της επιλογής αυτής είχε να κάνει με την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης των δύο υπηρεσιών στα συμβάντα που προκύπτουν στους δύο αυτοκινητόδρομους, την Εγνατία και την Ιόνια Οδό, ικανοποιώντας παράλληλα και τα αιτήματα των δύο φορέων που ζητούν κατάλληλες υποδομές.

Κατά πλειοψηφία τότε το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε τη δεκαετή, δωρεάν παραχώρηση των εγκαταστάσεων, ενώ το ίδιο έγινε και για τις εγκαταστάσεις του πρώην Δημόσιου ΚΤΕΟ στην Άρτα προς το ΕΚΑΒ Άρτας.


Μετά την πάροδο αρκετών μηνών και αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης, η επίσκεψη του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου στα Γιάννενα και η συμμετοχή του σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη ήρθε να επισφραγίσει την έναρξη της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων στο κτίριο. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο διευθυντής του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας Μιχάλης Τσοβίλης και της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος.
Μεγάλο μέρος των υπηρεσιών αναμένεται άμεσα να αρχίσει να μεταφέρεται, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται εντός του Δεκεμβρίου. Παράλληλα, και στο κτίριο του παλιού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», στην οδό Παπανδρέου, θα παραμείνουν υπηρεσίες με στόχο να εξυπηρετούνται άμεσα περιστατικά στο κέντρο της πόλης.

agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου