Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Χίος: διαμαρτυρίες για τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ

 

Μαζική και δυναμική ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στη Χίο χτες για τις τραγικές ελλείψεις του ΕΣΥ και ειδικότερα του ΕΚΑΒ. Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας μαζεύτηκαν στην πλατεία Πλαστήρα διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι σε ένα νησί των 50.000 κατοίκων, σε καθημερινή βάση υπάρχει ένα και μοναδικό ασθενοφόρο διαθέσιμο, που πρέπει να καλύψει τα 842 τ.χλμ. της έκτασής του κι έτσι οι διασώστες βρίσκονται σχεδόν καθημερινά σε δίλημμα για το σε ποιον θα τρέξουν και ποιον θα αφήσουν να αργοσβήνει, στην περίπτωση που κληθούν ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικά περιστατικά.

Οπως οι ίδιοι έλεγαν χτες στην πλατεία, μέχρι τώρα υπήρξαν τουλάχιστον τρεις νεκροί εξαιτίας αυτής της απαράδεκτης κατάστασης. «Ισως και να ζούσαν, ίσως και να είχαν την ίδια κατάληξη, αλλά εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες», δήλωσαν στην «Εφ.Συν.». «Προσπαθούμε να εκτιμήσουμε από το τηλέφωνο τη σοβαρότητα των περιστατικών, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει σιγουριά, αφού συχνά άλλα μας περιγράφουν κι άλλα βρίσκουμε», τόνισαν.



Στη συγκέντρωση το «παρών» έδωσαν όλα τα μαζικά σωματεία του νησιού, κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς. Οι δρόμοι ερήμωσαν, τα μαγαζιά έκλεισαν και με το πέρας των ομιλιών οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με προορισμό το γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ. στη Χίο Νότη Μηταράκη, ώστε να του επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα κενά στο νοσοκομείο και για το ΕΚΑΒ. Ωστόσο, όταν η πορεία έφτασε εκεί, οι πόρτες για τους δημοσιογράφους έμειναν κλειστές, δείγμα και αυτό του πανικού που επικρατεί στο γραφείο Μηταράκη για το εν λόγω θέμα.

Αλλά δεν έμεινε εκεί ο κ. Μηταράκης. Διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, ο ίδιος σε ανάρτησή του υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει πως το πρόβλημα εντοπίζεται όχι στον αριθμό των οχημάτων, αλλά στην έλλειψη πληρωμάτων. Δημοσιεύοντας και μια φωτογραφία από την αρχή της συγκέντρωσης όπου ο κόσμος είναι αραιός, προσπαθεί να απαλύνει τις εντυπώσεις. Αλλά τα γεγονότα μιλούν. Και λένε ότι οι νεκροί εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας στη Χίο είναι τρεις...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου