Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την στελέχωση της υγείας στο νησί μας.

 

Είναι αδιανόητο εν έτη 2022, για ένα νησί με πάνω από 50.000 κατοίκους , όπως είναι το δικό μας, να πεθαίνουν ασθενείς επειδή υπάρχει διαθέσιμο μόλις ένα ασθενοφόρο, το οποίο προφανώς είναι αδύνατο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο υπουργός υγείας κ. Πλεύρης, και ο τοπικός βουλευτής της κυβέρνησης κ. Μηταράκης, αν και είχαν διαβεβαιώσει ότι θα λυνόταν σύντομα το πρόβλημα, δυστυχώς δεν έπραξαν τίποτα ουσιαστικό, υποτίμησαν την σοβαρότητα της κατάστασης, απαξίωσαν την ανθρώπινη ζωή, και περιφρόνησαν τους κατοίκους του νησιού που ζουν μέσα στην ανασφάλεια και τον φόβο.

Οι ευθύνες από πλευράς της κυβέρνησης είναι εγκληματικές όχι μόνο για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, αλλά και γενικότερα για τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας για το νησί μας.

Χρειάζεται άμεσα να υπάρξει στελέχωση του ΕΚΑΒ, να γίνουν οι απαραίτητοι μόνιμοι διορισμοί ώστε να μπορεί το νησί να έχει τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα εξοπλισμένα κατάλληλα όλο το 24ωρο. Ενίσχυση και διορισμοί προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων πρέπει να γίνουν στο νοσοκομείο της Χίου, και στα Κέντρα υγείας Περιφερειακών και Αγροτικών ιατρείων. Στήριξη με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό χρειάζεται και το ΕΦΚΑ Χίου.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τετάρτη 7/9 στις 13:00 στην Πλατεία Βουνακίου. Καλούμε να συμμετέχουν όλοι και όλες, αφορά τον κάθε κάτοικο του νησιού, αφορά την κάθε οικογένεια, τον κάθε πολίτη που θέλει να ζει στον τόπο του με ασφάλεια για την ζωή του.

Να μην υπάρξει άλλος νεκρός. Απαιτούμε στελέχωση του ΕΚΑΒ και ενίσχυση του δημόσιου νοσοκομείου. Η υγεία είναι βασικό αγαθό και δικαίωμα για όλους. 

alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου