Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν θα λειτουργήσει τελικά το Τμήμα “Διασώστης –Πλήρωμα ασθενοφόρου” στο ΔΙΕΚ Καλύμνου

 

Ενώ στον αρχικό σχεδιασμό για το ΔΙΕΚ Καλύμνου για τη νέα περίοδο ήταν ότι ένα από τα 3 Τμήματα που θα λειτουργήσουν κατά το Α΄Εξάμηνο 2022-2023 θα ήταν αυτό της ειδικότητας “Διασώστης –Πλήρωμα ασθενοφόρου”  τελικά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτό δεν θα λειτουργήσει .

Από αναγνώστρια μας λάβαμε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας:

Έπειτα από αναμονή ετών -μιας και ποτέ δεν δόθηκε η ευκαιρία στο νησί της Καλύμνου να φιλοξενήσει το ΙΕΚ ΕΚΑΒ, με λύπη μου διαπίστωσα σήμερα την απόρριψή μου στην αίτηση, με την τεκμηρίωση πως δεν θα λειτουργήσει το τμήμα. 

Προσωπικά, γνωρίζω ότι τα ζητούμενα άτομα για να δημιουργηθεί τμήμα, ήταν 15. Οι αιτήσεις ήταν περισσότερες των 20

Εν έτη 2022 η Κάλυμνος εξακολουθεί να στερείται στον τομέα της Υγείας (διασώστες, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό) και κανείς δεν της δίνει την ευκαιρία να οπλιστεί με το καταρτισμένο προσωπικό που τόσο έχει ανάγκη. 

Δεν είναι στο μακρινό παρελθόν τα θανατηφόρα περιστατικά και τροχαία που γινόταν και δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να παραλάβει ασθενείς/θύματα. 

Δυστυχώς, όπως φαντάζει θα γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές και πάλι. 

Δεν αρκεί να είναι προεκλογική περίοδος για να νοιαστεί κάποιος για τον τόπο του. Το θέμα της Υγείας μας αφορά όλους άμεσα.

Με εκτίμηση,

Ένας άνθρωπος που νοιάζεται έμπρακτα για το νησί του

 Είναι ένα θέμα για το οποίο  το kalymnos-news.gr θα κάνει σχετικό ρεπορτάζ για το τι θα ισχύσει,τι έχει συμβεί, τους λόγους που ακύρωσαν τη λειτουργία του χρήσιμου αυτού Τμήματος και θα επιδιώξει να συνομιλήσει με το Διευθυντή του ΔΙΕΚ Καλύμνου

kalymnos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου