Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Εμβολιασμένοι διασώστες ΕΚΑΒ Χανίων προς Πλεύρη: “Επιστρέψτε στη δουλειά τους συναδέλφους σε αναστολή”

 

Επιστολή, με την οποία ζητούν από τον υπουργό Υγείας, Θανο Πλεύρη, να καταργήσει το μέτρο της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, απέστειλαν οι… εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Τομέα ΕΚΑΒ Χανίων. Στην επιστολή τονίζουν ότι σήμερα οι εμβολιασμένοι δεν έχουν πλέον κάποια επιπλέον προστασία από τον κορονοϊό σε σχέση με τους ανεμβολίαστους και αναρωτιούνται, ποιο το νόημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους υγειονομικούς.

Ζητούν δε, να επαναφέρει τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί, πίσω στην εργασία τους:

“Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Σε ένα μήνα περίπου από σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη του μέτρου της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Πράγματι, τον καιρό που εφαρμόστηκε, η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευομένων ασθενών με Covid καθώς και των διασωληνωμένων ήταν ανεμβολίαστοι και το εμβόλιο φαινόταν να μειώνει την πιθανότητα να νοσήσει και να μεταδώσει κάποιος τον ιό.

Από τότε μέχρι σήμερα όμως τα στατιστικά έχουν αλλάξει και αποδεικνύουν ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι νοσούν εξίσου. Αρκεί να δείτε τα στατιστικά του ΕΟΔΥ στις 2/7/2022 όπου περίπου το 61% των διασωληνωμένων με Covid ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ μόνο το 39% περίπου ήταν ανεμβολίαστοι/μερικώς εμβολιασμένοι. Βεβαίως, αυτό το γνωρίζετε ήδη μιας και σαν Υπουργός Υγείας έχετε καλύτερη πρόσβαση στα στατιστικά στοιχεία από αυτήν που έχουμε εμείς οι υπόλοιποι.

Πέραν όμως από τα στατιστικά στοιχεία, η προσωπική μας εμπειρία μας επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι εμβολιασμένοι δεν απολαμβάνουν πλέον κάποια επιπλέον προστασία απέναντι στον Covid, μιας και οι ίδιοι νοσούμε κανονικά κι ας έχουμε κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου, ενώ το ίδιο διαπιστώνουμε και από το συγγενικό – προσωπικό μας περιβάλλον, αλλά και από τους ασθενείς με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά.

Επομένως αξιότιμε κε Υπουργέ, ποιο το νόημα της υποχρεωτικότητας πλέον;
Σας ζητούμε λοιπόν να λάβετε υπόψη σας τα νέα δεδομένα και να αναθεωρήσετε την απόφασή σας για την αναστολή των υγειονομικών. Είναι μια επιλογή που πλέον δεν προσφέρει τίποτε, πέρα από το να συνεχίζει να τιμωρεί τους συναδέλφους μας επειδή δε δέχτηκαν να γίνει μια ιατρική πράξη πάνω τους τη στιγμή που κανείς δεν μπορούσε πραγματικά να τους εγγυηθεί ότι η πράξη αυτή είναι ασφαλής. Και θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι δεν αισθανόμαστε απόλυτα ασφαλείς ούτε και εμείς που εμβολιαστήκαμε, είτε από επιλογή μας, είτε για να μη βρεθούμε στο δρόμο.

Αξιότιμε κε υπουργέ. Σας ζητούμε να άρετε την αναστολή εργασίας και να πάρετε πίσω τους ανεμβολίαστους συναδέλφους μας, με όποιους όρους κρίνετε εσείς ότι θα είναι όσο το δυνατόν ασφαλείς για τους ίδιους, για τους συναδέλφους τους και για τους ασθενείς. Πέραν από την ανθρώπινη διάσταση, το ίδιο το ΕΣΥ τους χρειάζεται, εμείς που έχουμε μείνει πίσω τους χρειαζόμαστε, οι ασθενείς τούς χρειάζονται.

Με εκτίμηση,
Οι εμβολιασμένοι διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Χανίων”

zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου