Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν πάει άλλο η κατάσταση με την Υγεία. Να μη λείψει κανείς από την πλατεία Χίου

 

Σε παγχιακή κινητοποίηση για την Υγεία κατέληξαν μαζικοί φορείς του νησιού μας, που θα εκφραστεί με συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στη 1.00 μ.μ., στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα. Έχουν προηγηθεί δεκάδες κινητοποιήσεις, κυρίως από το ΣΕΣΝΟΧ στην πύλη του Νοσοκομείου, με το Σωματείο να καλεί σε συμμετοχή και στην κινητοποίηση της Τετάρτης.

Κάλεσμα στους Χιώτες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση απεύθυναν με κοινή συνέντευξη τύπου εκπρόσωποι φορέων τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να θρηνήσουμε κι άλλο νεκρό».

Το πρόβλημα του ΕΚΑΒ μας αφορά όλους, ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Φώτης Βύρας προσθέτοντας ότι οι κινητοποιήσεις για την υγεία δε έχουν ούτε χρώμα, ούτε πολιτικό κόμμα.

Να σταματήσουν οι ψεύτικες υποσχέσεις για στελέχωση των δομών δημόσιας υγείας ζήτησε η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου Λία Αξιώτη ζητώντας από τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών στην πλατεία.

Κάλεσμα  συμμετοχής και από τον πρόεδρο του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτη Νικήτα που τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κινητοποίηση  αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην κλιμάκωση του αγώνα για στελέχωση των δημοσίων δομών υγείας.

Τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει, λόγω της υποστελέχωσης το προσωπικό του Νοσοκομείου Χίου αλλά  και οι πολίτες αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχυτός υπογραμμίζοντας ότι δεν γίνεται το 5ο νησί της Ελλάδας  να μην έχει δυο ασθενοφόρα ανά βάρδια.

Από πλευράς επαγγελματιών ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Χίου, Πέτρος Κιοσκεριάν,  και ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου, Μικές Κριμιζής, κάλεσε τα μέλη του Συλλόγου να κλείσουν τα καταστήματά τους καθώς «υγεία πληρώνουμε αλλά υγεία δεν έχουμε», όπως είπε.

Την ίδια μέρα για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών   μ.μ. τα καταστήματα θα κλείσουν στην 1.00 μ. αντί στις 2.15 ενώ την ίδια ώρα έχουν κηρύξει στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στους Δήμους, καθώς και το Εργατικό Κέντρο Χίου που θα καλύψει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Οι καταστηματάρχες εστίασης με απόφαση του Συλλόγου τους θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση αλλά χωρίς να κλείσουν τα καταστήματά τους. Μάλιστα με ανακοίνωσή του το Σωματείο προτρέπει ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος  και εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία, την Τετάρτη.



alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου