Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Γιάννης Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ δυτικής Ελλάδας!!!


«Το κράτος μας έχει εγκαταλείψει στην τύχη μας. Δεν μπορούνε να χωρίσουν κάποιοι δυο γαϊδουριών άχυρα», καταγγέλλει στον Alpha 96,5 ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ δυτικής Ελλάδας, μετά την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, όπου γίνεται λόγος για διακομιδές ασθενών ακόμη και με μουλάρια σε μεμονωμένες περιπτώσεις.
Αποκαλύπτοντας το εύρος των ελλείψεων στο ΕΚΑΒ της δυτικής Ελλάδας, ο κ. Θεοδωρόπουλος δηλώνει «η δυτική Ελλάδα είναι στις περιοχές οι οποίες έχουν αποκλειστεί από το διαγωνισμό παρωδία. Δεν έχει προμηθευθεί κανένα καινούργιο ασθενοφόρο», προσθέτοντας πως ο στόλος «δεν έχει ανανεωθεί από το 2003. Μιλάμε για 13 χρόνια ζωής κάτω από αντίξοες συνθήκες και με πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα. Στην περιφέρεια τη δική μας τα ασθενοφόρα ήταν 48. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 30 με 32. Και αυτά με πολλά προβλήματα. Είναι παλιά. Έχουν περάσει κατά πολύ το προσδόκιμο της ζωής τους».
Επιπροσθέτως, ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα είναι η υποστελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων, με αποτέλεσμα «το ΕΚΑΒ επιφορτίζεται τις αρρυθμίες των νοσοκομείων. Σε καθημερινή βάση τα ασθενοφόρα 10 και 12 φορές το 24ωρο διακομίζουν ασθενείς από την Ηλεία στο πανεπιστημιακό της Πάτρας. Όταν λοιπόν τρία ασθενοφόρα είναι στο δρόμο να πηγαινοέρχονται στην Πάτρα, αυτά λείπουν. Πιθανόν αύριο να προκύψει αύριο κάποιο συμβάν σοβαρό και να μη μπορεί να καλυφθεί με ασθενοφόρο. Και αυτό γίνεται γιατί δεν δουλεύουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας
Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρόπουλος βάλλει κατά του ύφους της ανακοίνωσης της ΠΟΕΔΗΝ, χαρακτηρίζοντας υπερβολικές τις αναφορές περί διακομιδών ασθενών με μουλάρια. «Δίνουμε στον κόσμο μία αίσθηση ανασφάλειας. Θεωρώ ότι όταν φτάνουμε από το ένα άκρο στο άλλο, μηδενίζουμε τη δουλειά κάποιων ανθρώπων. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ δίνουν τεράστιο αγώνα. Ενεργούν σε συνθήκες πολέμου εν καιρώ ειρήνης», λέει σχετικώς ο ίδιος.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου