Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Με… ένα ασθενοφόρο καλύπτεται η περιοχή!!! Σε διακομιδές και μεταφορές τακτικών το άλλο!!!


Εργαζόμενοι σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, διακινδυνεύοντας ακόμη και τη δική τους σωματική ακεραιότητα, αφού πολλές φορές, ειδικά στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή, καλούνται να καλύψουν τεράστιες αποστάσεις από το κέντρο του ΕΚΑΒ με… ένα μόνο ασθενοφόρο διαθέσιμο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί, αποτελεί ο νομός Ξάνθης, όπου αν και είναι δύο τα ασθενοφόρα της κάθε βάρδιας στην πόλη (σ.σ από τρία του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και ένα του ΕΚΑΒ), το ένα…φεύγει για διακομιδές και μεταφορές σε Αλεξανδρούπολη ή και Θεσσαλονίκη, αφήνοντας μόνο ένα αυτοκίνητο για να καλύψει την πόλη!
«ΕΝΑ…ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ…»
Κάτι που επιβεβαιώνει στη «Θ» ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Θράκης που εργάζεται στον τομέα της Ξάνθης κ. Δημήτρης Καραμφυλίδης, ο οποίος αναφέρει ότι «από τις εποχές που έχουμε μπει στα μνημόνια το κράτος ήθελε να κάνει κάποιες περικοπές και οι περικοπές αυτές όπως καταλαβαίνεται έχουν επέλθει και στο προσωπικό και στα οχήματα, τα περισσότερα από τα οποία μπαίνουν στο… συνεργείο και δεν βγαίνουν ποτέ. Πριν τα μνημόνια υπήρχαν και οι οδηγοί του Νοσοκομείου οι οποίοι είχαν τα δικά τους ασθενοφόρα, τα νοσοκομεία είχαν δικά τους πληρώματα και «βγάζανε» όλες τις δευτερογενείς μεταφορές που χρειάζονταν, όπως εξιτήρια, ραντεβού μετά από χειρουργεία, αξονικές και μαγνητικές έξω και διακομιδές από ένα Νοσοκομείο σε ένα άλλο για περεταίρω νοσηλεία του ασθενούς. Τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου πια δεν υπάρχουν, το προσωπικό του νοσοκομείου δεν ήρθε πλήρες, παρά μόνο οι οδηγοί,  με αποτέλεσμα όλος ο όγκος με τις δευτερογενείς μεταφορές να έρθει στο ΕΚΑΒ. Έτσι έχουν έρθει πολύ λίγα άτομα και με πρόβλημα στα ασθενοφόρα. Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο δύο ασθενοφόρα, ενώ παλιά ο τομέας είχε τρία ασθενοφόρα του Νοσοκομείου και ένα του ΕΚΑΒ».
«Αν δηλαδή, υπάρξει μια διακομιδή ή ένα ραντεβού ενός ασθενούς χειρουργημένου για επανεξέταση, δηλαδή τακτικό ραντεβού, η πόλη της Ξάνθης παραμένει με ένα ασθενοφόρο. Αν δηλαδή δύο συνάνθρωποί μας χρειαστούν βοήθεια σε διαφορετικά μέρη, δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε υπό αυτές τις συνθήκες» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «εις βάρος του επείγοντος περιστατικού, εξυπηρετούμε τα τακτικά ραντεβού και τις διακομιδές. Σε περίπτωση δηλαδή που υπάρξουν δύο επείγοντα περιστατικά, θα εξυπηρετηθεί όποιος προλάβει ή όποιος πάρει πρώτος. Αν γίνει ταυτόχρονα, πρέπει το τηλεφωνικό κέντρο να κρίνει ποιο από τα περιστατικά είναι σε πιο κρίσιμη κατάσταση. Το οποίο τηλεφωνικό κέντρο «χτυπά» στην Αλεξανδρούπολη. Ο τηλεφωνητής είναι υποχρεωμένος από τις πληροφορίες που θα συλλέξει, από τους παραβρισκόμενους στο περιστατικό, είτε αυτό είναι τροχαίο, είτε ανακοπή, είτε ο,τιδήποτε επείγον, να κρίνει ποιος θα πάρει τις πρώτες βοήθειες και ποιος θα…περιμένει, σε εποχές 2016, λόγω οικονομικής κρίσης».
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου