Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Έτοιμη και η βάση ΕΚΑΒ στον Τύρναβο!!! Φωτογραφίες από τα εγκαίνια!!


Με αγιασμό και μια σεμνή τελετή στον προαύλειο χώρο του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου έγινε χθες το απόγευμα η εγκατάσταση της βάσης ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Πρόκειται για δύο ασθενοφόρα με έξι πληρώματα υποστήριξης.
Οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Τυρνάβου υπό την προεδρία του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση και του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ κ. Μίλτου Μυλωνά.
Στον χαιρετισμό του χθες ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή αναφέρθηκε στην πρόταση που έκανε στον τότε δήμαρχο Τυρνάβου, το 1997, ως δημοτικός σύμβουλος που ήταν για να υπάρξει τρόπος στήριξης της διακομιδής ασθενών από το Κέντρο Υγείας στα νοσοκομεία. Ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν ώστε να γίνει πράξη η βάση ασθενοφόρων στον Τύρναβο, η οποία θα εξυπηρετεί πέρα από τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Τυρνάβου και ένα τμήμα του τέως Δήμου Ποταμιάς συνολικού πληθυσμού 40.000 κατοίκων .
Ο δήμαρχος Τυρνάβου σημείωσε επίσης ότι τυχόν προβλήματα θα ξεπεραστούν όταν και αν υπάρξουν.
Στο ίδιο κλίμα η παρέμβαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορα Αντωνίου ο οποίος αναφέρθηκε στη εξέλιξη αυτή. Μίλησε ακόμη για προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού, αλλαγή του στόλου και του εξοπλισμού.
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Παιδής ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού. Και ο κ. Παιδής μίλησε για τις ανάγκες στον κρίσιμο τομέα της Υγείας καθώς και τις ενέργειες που κάνει και από τη δική της πλευρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αναφέρθηκε στην ανάγκη εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας καθώς και στην περαιτέρω στελέχωσή τους.
Τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρέμβαση του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ κ. Μίλτου Μυλωνά ο οποίος κυριολεκτικά το προηγούμενο διάστημα αφιέρωσε πολύ από τον πολύτιμο χρόνο του ώστε να γίνουν πράξη στον νομό και τον θεσσαλικό χώρο γενικότερα οι βάσεις ασθενοφόρων, οι οποίες κυριολεκτικά θα σώσουν ζωές. Ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στη Χάρτα Υγείας και μίλησε για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και στον ευαίσθητο αυτό τομέα. Μίλησε ακόμα για τα ασθενοφόρα τα οποία τα τελευταία που πάρθηκαν ήταν το 2003 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο κ. Μυλωνάς έκανε επίσης εκτενή αναφορά στα νέα δεδομένα και στο τομέα της υγείας μετά την έκρηξη του προσφυγικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπαδόπουλος,ο διοικητής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Παπαγγελής, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου κ. Αναστασία Νικιτίδου, ο πρώην δήμαρχος κ. Χρήστος Κιτσίδης και η πρώην δήμαρχος Αμπελώνα κ. Αναστασία Ψύρρα, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρούλα Σουρλαντζή Ζαχαράκη οι αντιδήμαρχοι Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιόπας , Κωνσταντίνος Κουλιός, Γιώργος Μπανταβάνης και Κώστας Χρυσοβέργης, ο πρόεδρος της Δ.Ε. Τυρνάβου κ. Γιώργος Χαλούλης, ο πρόεδρος των Διαδημοτικών Σφαγείων κ. Ανδρέας Ντάμτσιος, η πρόεδρος του ΟΚΠΔΤ κ. Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Τάσος Ψύρρας, ο πρόεδρος της «Ελπίδας» κ. Απ. Παπαϊωάννου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων κ.α.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου