Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΚΚΕ: "Τραγική η κατάσταση στο Κ.Υ. Μοιρών Δήμου Φαιστού Ηρακλείου"!!!


Κατατέθηκε σήμερα, επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ με θέμα:"Τραγική η κατάσταση στο Κ.Υ. Μοιρών Δήμου Φαιστού Ηρακλείου " 
Όπως τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης στην ερώτησή του:
"Η κατάσταση στην Υγεία, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει εκρηκτική. Η υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, οι περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες, η ολοένα και μεγαλύτερη μείωση της χρηματοδότησης για την Υγεία έχει δημιουργήσει μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό στις δημόσιες δομές υγείας. 
Αυτή η ακραία υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των τελευταίων πέντε ετών, απεικονίζει την κατάσταση του Κέντρου Υγείας Μοιρών, που κατατάσσεται στα πέντε πρώτα ΚΥ της Ελλάδας λόγο της μεγάλης του επισκεψιμότητας (περίπου 280.000 περιστατικά/χρόνο). 
Συγκεκριμένα από τις 24 οργανικές θέσεις σε γιατρούς υπάρχουν 16 κενά, ενώ για το υπόλοιπο προσωπικό από τις 59 οργανικές θέσεις έχουν 34 κενά! Η υποστελέχωση έχει δημιουργήσει τέτοια προβλήματα που κάποια τμήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν. 
Το μικροβιολογικό οδεύει προς κλείσιμο, στο ακτινολογικό δεν υπάρχει ακτινολόγος, το ίδιο με τους φυσιοθεραπευτές, ενώ σε πολλά πόστα δεν βγαίνουν οι βάρδιες. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στο Πολυδύναμο Ιατρείο Τυμπακίου που υπάγεται στον ΚΥ Μοιρών. 
Επίσης η υποχρηματοδότηση έχει οδηγήσει σε τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλισμό, αναλώσιμα για βασικές λειτουργίες, κάτι που αναγκάζει τους ασθενείς να τα προμηθεύονται οι ίδιοι από φαρμακεία, ενώ το κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο από το 1998. 
Το ΕΚΑΒ αδυνατεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου και γιατρού. Σοβαρό είναι και το κτιριακό πρόβλημα, αφού  έχει απαγορευτεί η χρήση μέρους του ΚΥ το οποίο χρησιμοποιείται με ευθύνη των εργαζομένων.
Παρά την εντατικοποίηση της εργασίας και τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζο­μέ­νων, το ΚΥ αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της   περιοχής, ιδιαίτερα των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων που δεν έχουν να πληρώσουν για την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Τον Μάιο του 2015, η Κ.Ο. του ΚΚΕ κατέθεσε σχετική ερώτηση, όμως από τότε μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση, αντίθετα χειροτέρεψε.  
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της χρόνιας, βάρβαρης, ταξικής αντιλαϊκής πολιτικής των ως τώρα κυβερνήσεων και της ΕΕ σ’ όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των εργαζομένων, που έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση ώστε :
1.    Να γίνουν ο απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητι­κού προσωπικού, για την πλήρωση των θέσεων στο Κ.Υ. Μοιρών Δήμου Φαιστού.
2.    Να εξασφαλιστεί και να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από το κράτος η πλήρης και επαρκής τροφοδοσία του Κ.Υ. σε φάρμακα, εμβόλια, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, αντιδραστήρια, κ.ά.
3.    Να γίνουν οι απαιτούμενες και κατάλληλες κτιριακές υποδομές του ΚΥ Μοιρών και των Περιφερειακών Ιατρείων, με κρατική μέριμνα και χρηματοδότηση".  
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου